Slovenački duo ,,zalagasper'' predstavlja svoj album prvenac

Slovenački duo zalagasper koji čine Zala Kralj i Gašper Šantl, ovog februara izbacili su svoj prvi duži format u vidu albuma pod nazivom ,,4’’, koji simbolično predstavlja podeljenost ploče (albuma) na dva dela, odnosno jezika  - slovenački I engleski. 

Na ovaj način, oni prvi put zaokružuju svoju prepoznatljivu priču i emocije koje neizostavno oslikavaju svojom muzikom.  „Već sa našom prvom pesmom, „Valovi“, poželeli smo da naša muzika dobije svoj fizički oblik. Dve i po godine kasnije, naša želja se ostvarila“, kažu zalagasper.

 

zalagasper izdali su svoj prvi singl „Valovi“ u septembru 2017.godine. Pesma je ubrzo postala popularna na radio stanicama i među slušaocima, a dobila je I slovenačku godišnju muzičku nagradu Zlata piščal za najbolju pesmu te godine. Njihov drugi singl „Baloni“objavljen je u februaru 2018. godine, a na jesen je usledio „Steboi“. Numerom „Sebi“ zatim su zaokružili i EP pod nazivom „Štiri“ koji je predstavljen prošle godine, a sa njom su se predstavili i svetskoj publici na Pesmi Evrovizije 2019.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=OKF1MmHUftg&authuser=0[/embed] „Reći da je u pitanju album svakako ima višestruko značenje. Svaka od pesama na „4“ je fotografija koja predstavlja određenu deonicu na našem putu, bilo da sebi  postavljamo filozofska pitanja, tragamo za zvezdama, plovimo ili tonemo“, dodaju oni.  Prvi deo ploče (albuma) dobio je naziv ,,Štiri’’ i čine ga 4 pesme ,,Valovi’’, ,, Baloni’’, ,,S teboi’’, ,, Sebi’’ i jedna bonus traka ,,Novo sonce’’. Drugi deo ploče zove se ,,Four’’ - ,,Come to me’’, ,,Signals’’,  ,,Me & My Boi’’, ,,Box’’ i bonus traka pod nazivom ,,Hazey’’.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika