Bluz o pandemiji: The Rolling Stones

Rolingstonsi su objavili novu pesmu, prvu originalnu od 2012. godine. Pesma je nastala pre malo više od godinu dana, ali je završena u izolaciji i fantastično opisuje sadašnji trenutak.

„Napravili smo je za deset minuta, prošlog februara”, izjavio je Mik Džeger. On je dodao da pesma govori o mestu punom života koji je najednom iščezao. Džeger je rekao da tek sada shvata koliko je u tekstu asocijacija na kugu i slične zaraze. Kit Ričards i on su hteli da je objave Međutim, Džeger je imao nameru da je preradi, jer je mislio da je publika neće najbolje razumeti zbog mračne atmosfere i teskobe kojom pesma odiše. Ispostavilo se da je sadašnji trenutak idealan za ovu pesmu, koja je prethodnica novoj ploči „najvećeg rokenrol benda na svetu”, kako su Rolingstonse nazivali tokom karijere. Spot za novu pesmu je snimljen ovih dana i prikazuje prazne ulice svetskih metropola. Na tekstu su radili Mik Džeger i Kit Ričards u Los Anđelesu, Londonu i u ,,izolaciji''.

Osim Džegera (vokal / harmonika / gitara / prateći vokali) i Ričardsa (gitara / prateći vokal) učestvovali su i Vots (bubnjevi), Vud (gitara / prateći vokal), Daril Džouns (bas) i Met Kliford (klavijature, francuski rog, saks, flugelhorn).

https://www.youtube.com/watch?v=LNNPNweSbp8&feature=emb_title

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika