Poslušajte novi singl Pharrella Williamsa, ,,ENTERPRENEUR" u kome gostuje JAY-Z!

Pesma izlazi paralelno sa novim brojem Time magazina, u kome je Pharrell kurator specijalne teme broja koja se upravo bavi daljom zajedničkom budućnošču belaca i crnaca u SAD.

..Nadam se da će ova pesma podići svest o izazovima sa kojima se suočavaju predstavnici manjina u svetu preduzetništva i biznisa i nadahnuti ih da još više sarađuju među sobom, da bi ostvarili lični uspeh i otvorili vrata mogućnosti i drugima", izjavio je Pharrell.

 

Moćna poruka pesme, koja  slavi uspešne crnkinje i crnce, praćena je podjednako impesivnim video spotom u kome se pojavljuju poznati i uspešni tamnoputi preduzetnici i umetnici, između ostalih: Issa Rae (glumica i kreator uspešne HBO serije ,,Insecure”)Nipsey HussleTyler, The CreatorRobert HartwellSix SevTyAnthony Davis [osnivač  Vox Collegiate Junior High], Vincent Williams [osnivač of Honey’s Kettle], Iddris SanduBeatrice Dixon [osnivač Honey’s Pot], Arthell Darnell Isom[osnivači D’ART Shtajio], Neighbors SkateShopAlrick AugustineDenise Woodard [osnivač Partake Cookies],Chace Infinite [osnivač Harun Coffee Shop], Chef Alisa [osnivač My Two Cents], Debbie Allen [osnivač Tribe Midwifery], Angela Richardson [osnivač PUR Home], Miss Bennett FitnessBlack and MobileTrill Paws Dog AccessoriesThird Vault Yarns. Svi navedeni se na kratko pojavljuju u video spotu sa tekstom koji pojašnjava više o njihovim dostignućima.

 

U godini u kojoj se SAD suočava sa svojom rasističkom prošlošću Pharrellova pozitivna i afirmativna pesma dolazi u pravi čas, a inspirisana je pozivom magazina Time, kome se Pharrell rado odazvao.

Naime, Pharrell se udružio sa magazinom  TIME u veoma specijalnoj temi novog broja koja izlazi pod naslovom Nova Američka revolucija. On je lično vodio seriju eseja i razgovora sa crnim vođama koji istražuju nasilnu prošlost i dele vizije za pravedniju budućnost  Amerike, a neki od njih su  Kenya Barris, Imara Jones, Naomi Osaka, Tyler, the Creator i drugi. U ovim, prvim javnim razgovorima ove vrste, Pharrellu su pomogli  Yara Shahidi i Angela Davis, dok je  Hank Willis Thomas doprineo dizajniranjem naslovne strane Time magazina.   

Vezano za ovaj projekat, Pharrell je izjavio:  ,,U sastavljanju ovoga projekta pozvao sam ljude koji su najkvalifikovaniji u svojim  oblastima delovanja -- od Angele Davis, preko Tylera the Creatora, do Barbare Lee , da pričaju sa političarima, ali i međusobno i podele svoje viđenje o tome kako ići dalje. Želeo sam da prenesem viziju budućnosti u kojoj samo zajedničkim delovanjem umetnika, kreatora, privrednika i biznismena, možemo da ispunimo obećanje onih principa na kojima naša država počiva”.

  https://www.youtube.com/watch?v=bTOoY5MIkvM    

Pharrell konstantno svojim primerom pokazuje kako se uspešno sprovodi kulturna revolucija ka izvodljivoj evoluciji.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika