Robert Plant i Alison Krauss najavljuju novi zajednički album

Nova saradjna umetničkog, a ne emotivnog para!

„Raise the Roof” je nastavak njihovog LP-a „Raising Sand” koji je osvojio Grammi. Novi album stiže 19. novembra u izdanju Roundera. Ovih dana su Plant i Krauss podelili vodeći singl „Can't Let Go“ - numeru koju je napisao Randi Veeks, a proslavila Lucinda Villiams na „Car Vheels on Gravel Road“.

„Želeli smo da se pomerimo“, rekla je Krauss o novom albumu u saopštenju za javnost. „Doveli smo druge ljude, druge ličnosti u bend, a povratak zajedno u studio uneo je novu intimnost u harmonije.“

Plant je dodao: „Čuješ nešto i kažeš: „Čoveče, slušaj tu pesmu, moramo da je otpevamo! To je zaista odmor - savršeno mesto za odlazak koje ste najmanje očekivali“. Ova zarazna i vesela melodija je odličan uvod u album koji sledi krajem godine.

„Raise the Roof” je producirao T Bone Burnett, koji je takođe radio sa Plantom i Kraussovom na „Raising Sand”. Na novom albumu nastupaju gitaristi Marc Ribot, David Hidalgo, Bill Frisell i Buddi Miller, bubnjar Jai Bellerose, basisti Dennis Crouch i Viktor Krauss,kao i gitarista sa čeličnim pedalama Russ Pahl.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika