„Parquet Courts" objavili teaser „Walking At A Downtown Pace”

LP „Sympathy For Life" ovog indie-rock sastava sledi u oktobru

Indie-rock grupa Parquet Courts objavila je novu pesmu, „Walking At A Downtown Pace“, sa njihovog sledećeg albuma, Simpathy For Life", koji će biti objavljen 22. oktobra u izdanju Rough Trade Recordsa.

 „Walking At A Downtown Pace” takođe stiže sa muzičkim spotom u režiji uličnog fotografa Daniela Arnolda, koji beleži niz frenetičnih, haotičnih, euforičnih i nadrealnih scena po Njujorku.

Život ovde može tako da izgleda; svet stalnog kretanja vas okružuje dok samo hodate ka mestu gde treba da budete”, rekao je ko-frontmen, A. Savage u saopštenju.

Simpathy For Life” će biti nastavak  albuma Parquet Courts-a iz 2018, Wide Awake!” Bend je album napravio uglavnom od jam-sessiona, crpeći inspiraciju iz muzike koja je više orijentisana na groove, poput Talking Headsa i Primal Scream, kao i njujorške klupske scene i Pink Floyda. Parquet Courts su producirali album sa Rodaidhom McDonaldom i Johnom Parishom.

Parquet Courts  pripremaju dva događaja kojima će promovisati Simpathy For Life”:  Prvi, The Power Of Eleven”, sastojaće se od jedanaest „globalnih dešavanja“, od kojih će svako biti vezano za jedinstveni pogled benda na ono što im se čini važno (serija je započeta eventom na kome Lesbian and Gay Big Apple Marching Band svira „Walking At A Downtown Pace“). Drugi događaj, Feel Free - Sympathy for Life, Visualized”, biće prenos uživo sastavljen od 11 video snimaka, po jedan za svaku pesmu na novom albumu i biće emitovan 20. oktobra. Karte su već u prodaji.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika