Afrička nova produkcija: izbor od 5 popularnih pesama!

Šta se sluša i gleda širom Afrike?

Uvek je zanimljivo videti šta se voli i sluša negde daleko odavde, kakvi su muzički ukusi, za kim jure tinejdžeri i ko su novi muzički idoli.

U tom smislu, ovde vam predstavljamo 5 pesama iz nove muzičke produkcije 5 zemalja Afrike. Nasumično smo izabrali Kongo, Ganu, Nigeriju, Sijera Leone i Togo.

Nadamo se da će i vama ovo putovanje biti zanimljivo i zabavno, dakle:

1. Fally Ipupa - „ Amore“

Jedan od  najpopularnijih muzičara Konga, Fally Ipupa koji je i pevač i tekstopisac, igrač, filantrop, gitarista i producent, nedavno je objavio pesmu i video pod nazivom „ Amore“ koja do sada ima preko 10 miliona pregleda.

2. Popularnu muziku Gane, u ovom našem malom pregledu, odlično predstavlja i Sarkodie, pevač, rapper i biznismen  sa novom pesmom i spotom  „Rollies and Cigars“.

3. Iz Nigerije dolazi izuzetno popularna Yemi Alade, afropop pevačica, glumica i aktivista i njen najnoviji hit „Sweety“.

4. Sa albuma „We Famous“ Kondi Banda iz Sijera Leonea, skinut je singl „She Doesn't Love You“  snimljen u saradnji s pevačicom Mariama i napravljen spot koji ovde gledate.

5. I na kraju, malu afričku turneju završavamo sa Vaudou Game iz Togoa i veselim, šarenim spotom za pesmu „Bella“ koja je deo albuma „Noussin“ objavljenog ovog leta.

Muziku Afrike kao i sa svih drugih strana sveta možete slušati i gledati na našem TV kanalu WWM (World Wide Music)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika