Muzička šetnja po Južnoj Americi

Šta se sluša u 5 zemalja južne hemisfere

Današnja šetnja po muzičkom globusu odvela nas je u Južnu Ameriku, nepregledno prostranstvo najrazličitijih kultura, običaja, predela i naravno – muzike. Nasumice izabranih 5 zemalja i njihovi predstavnici, pomoći će vam da lakše shvatite činjenicu da je svet definitivno mali, a da je muzika svepokrivajuća i univerzalna. Spotovi najnovije produkcije Južne Amerike su pred vama, uživajte:

 

1. Venecuela:  Mau & Ricki – „Fresh“

Mau & Ricki je venecuelanski latino pop i reggaeton duo koji su formirali pevači i tekstopisci, braća Mau i Ricki. Pesme poput remiksa „Mi Mala" sa Karol G, Becky G, Leslie Grace i Lali, katapultirale su ih na latino lestvice urbanog popa. Ovde slušamo svežu i veselu pesmicu pod nazivom „Fresh“.

 

2. Surinam: Damaru feat Kempi, DAT WAY & Kiev – Succes

Damaru, surinamski  pevač poznat i kao „Kralj ljubavnih pesama“ nedavno je objavio izuzetno uspešan video pod nazivom, ni manje ni više nego „Succes“. Ova pesma tuče sve rekorde u Surinamu a prati je i sledeća, „Holi lu Gang“ za koju je odmah objavljen takodje veoma popularni remix sa nekoliko najpoznatijih umetnika te zemlje.

 

3.  Kolumbija:  Maluma – Sobrio - Trezan

Juan Luis Londono Arias, profesionalno poznat kao Maluma, kolumbijski je pevač i tekstopisac. Rođen i odrastao u Medellinu, 2012. objavio je svoj debi album „Magia“. Njegov singl „Hawaii" dostigao je treće mesto na Billboard Global 200 i postao prvi singl broj jedan na Billboard Global Excl. US Chart. Sa prodajom od preko 18 miliona ploča (albuma i singlova), Maluma je jedan od najprodavanijih latino muzičara uopšte. Muzički, Malumine pesme su opisane kao reggaeton, latino trap i pop. Njegova saradnja u „Chantaje" sa Shakirom i „Medellin" sa Madonnom dostigli su vrh Hot Latin Songs, odnosno Dance Club Songs. Radio je sa drugim međunarodnim umetnicima, kao što su Ricky Martin, J Balvin i The Weeknd. Maluma je osvojio latino Grammy nagradu, MTV video muzičku nagradu, dve latinoameričke muzičke nagrade i nominovan je za Grammy nagradu za najbolji latino pop album.

 

4. Urugvaj: Márama - Ya No Llora – Ne plači više

Što se tiče muzike Urugvaja, izabrali smo da vam predstavimo boys band  „Márama“ iz Montevidea. Osnovan pre nekoliko godina, bio je jako popularan ali je zbog odnosa u grupi u jednom trenutku prestao da postoji. Neki članovi  su započeli solo karijeru pa tako, izmedju ostalih i pevač grupe Agustín Casanova, koji je ostvario uspeh i kao pojedinac a bio je i u žiriju urugvajskog  Talenta. Medjutim, pre nekoliko dana, ponovo okupljeni, zajedno su snimili pesmu „Ya No Llora“ koju intenzivno promovišu na društvenim mrežama i koja je jako popularna i ima, za par dana, skoro dva miliona pregleda.

 

5.  Argentina:  Maria Becerra, Becky G - WOW WOW

Maria de los Angeles Becerra, profesionalno poznata kao Maria Becerra, argentinska je pevačica i bivša YouTuberka. Proglašena je „vodećim glasom u argentinskom urbanom pop pokretu". Iako je muzičko tržište Argentine ogromno, ova pevačica ruši sve rekorde, sama ili udružena s još nekim, kao u ovoj, sasvim novoj pesmi i lepom i skupom spotu  „Wow Wow“, koju izvodi zajedno s američkom pevačicom i glumicom Becky Gomez, poznatoj kao Becky G.

Ove pesme i mnogo drugih iz svih krajeva sveta, možete slušati i gledati na našem TV kanalu WWM (World Wide Music).

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika