Neobjavljeni Lenonovi stihovi prodati za 58.300 dolara posle pola veka!

Pre nekoliko meseci u javnost je izašla grupa ljudi koji su 1970. kao tinejdžeri intervjuisali Džona Lenona i njegovu suprugu Joko Ono u Danskoj.

Ceo intervju snimljen je na kaseti koja traje 33 minuta i koja je pre nekoliko dana prodata na aukciji u Kopenhagenu za čak 58.300 dolara!

Važnost kasete ne leži samo u tome što se na njoj čuje glas ovog legendarnog umetnika, već i u tome što je on specijalno za tu priliku 1970. otpevao do sada neobjavljene pesme “Give Peace a Chance” i “Radio Peace”.

Pored igranja kraj božićne jelke sa Joko, na snimku se čuje i vidi Lenon koji je govorio o mirovnoj kampanji, svojim frustracijama zbog čitavog imidža Bitlsa i dužini svoje kose.

Pesma koju do sada nismo čuli, “Radio Peace” snimljena je 5. januara 1970. od strane tinejdžera koji su sa ovim parom radili intervju za školski časopis.

Kao večiti zastupnik i glasnik mira Džon Lenon je u ovom intervjuu otkrivenom nakon pola veka rekao “ako sami ne možete smisliti nikakvu ideju, imitirajte ono što mi radimo. Samo sedite i zapitajte se, šta možemo da uradimo lokalno?”.

Jedno je sigurno, o ovome je najbolje razmišljati uz Lenonovu himnu čovečanstva.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika