Muzika Mađarske za grejanje tmurnog dana

Pet ovogodišnjih hitova iz komšiluka + bonus track

1. ByeAlex és a Slepp x Hiro – Hullik – Padanje

ByeAlex je poznati mađarski pevač, tekstopisac , autor muzike, novinar i pisac.

Iako je nekoliko njegovih singlova već bilo ranije objavljeno, on je zapravo stekao slavu na mađarskom nacionalnom izboru za pesmu Evrovizije 2013. Godine.

U leto 2015, ByeAlex je odlučio da doda „es a Slepp“ („I Slepp“) imenu benda u kome, zajedno s njim sviraju još i: Szeifert Balint - bas gitara, vokal, Schnellbach David - gitara, Toth G. Zoltan - akustična  gitara i menadžer i Fekete Balazs - bubnjevi.

U pesmi koju ovde slušamo, nastupio je zajedno s takođe veoma popularnim mađarskim reperom Hirom.

 

2. Tóth Andi – Kímélj – Spasi me

Andrea „Andi“  Toth je mađarska glumica i pevačica, najznačajnija po pobedi u petom serijalu  „X-Faktora”.

Andi glumi u popularnoj televizijskoj emisiji  „Válótársak“  a učestvovala je u poznatom mađarskom muzičkom takmičenju „A Dal”.

Trenutno glumi u pozorištu „Madach” gde igra  Eponinu u „Les Miserables”.

 

3.  G.w.M x L.L. Junior - Ez a lány – Ova devojka

Mark Varga, poznatiji kao G.w.M,  mađarski je reper rođen u Ferencvarošu, na šta je veoma ponosan i to često ističe i u svojim pesmama i na koncertima. Njegov  pseudonim potiče od bivšeg nadimka „Gino West Marky", ali ga obožavaoci zovu samo „King Kong."
U ovoj pesmi on se udružio sa još jednim veoma popularnim mađarskim reperom romskog porekla,  LL Juniorom, koji je umetnik i tekstopisac a takođe i bivši član popularne grupe „Black Train“.

 

 

4. VALMAR x Manuel - Éget a nap - Sunce prži

Valmar i Manuel, dva uspešna mađarska pevača i umetnika, kao što je to veoma popularno poslednjih godina, udružili su se i napravili lepi, pevljivi letnji hit koji je bio veoma visoko rangiran na top listama Mađarske i imao izuzetno veliki broj pregleda na You Tube-u.

Valmar je pored ove pesme, letos izbacio još nekoliko hitova kao i nekoliko remixa.

 

5. Azahriah x Desh - MIND1

Azahriah: Želim da pružim najbolje scensko iskustvo u Mađarskoj!"

Nema ni 20 godina, ali već se može pohvaliti sa skoro pola miliona pretplatnika na YouTube-u. U trenutku kada je započeo svoju muzičku karijeru, njegov prvi koncert je odmah bio prepun.

Ovde, zajedno sa Deshom, s kojim sarađuje od početka karijere, izvodi pesmu MIND1, jednu od najpopularnijih u Mađarskoj ove godine.

A kao bonus track poklanjamo vam još jedan njihov ovogodišnji simpatični i pevljivi hit u stilu Meksika, El Barto, pesmicu o pokušaju da se reši nasrtljive žene.

Ove i druge spotove iz bližeg i daljeg komšiluka kao i iz svih ostalih krajeva sveta, možete gledati i slušati na našem TV kanalu WWM (World Wide Muzzik).

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika