Tiwa Savage peva s Brandy o Nečijem Sinu

Nigerijska senzacija sa Berkleeja u novom spotu

 

Muzička senzacija Afrobeata, Tiwa Savage,  konačno je napravila video spot  za svoj hit singl „Somebody's Son" sa američkom pevačicom Brandy, koji je skinut sa njenog poslednjeg albuma „Water & Garri".

Tiwatope Tiwa Savage je nigerijska pevačica, tekstopisac i glumica. Rođena u Nigeriji, sa 11 godina preselila se u London kako bi nastavila školovanje. Pet godina kasnije, započela je muzičku karijeru pevajući prateće vokale za umetnike poput Georgea Michaela i Mary J. Blige.

Nakon što je učestvovala u britanskom izdanju The X Factor i diplomirala na Berklee College of Music, inspirisana rastom nigerijske muzičke industrije, Savage se vratila u Nigeriju i potpisala ugovor sa Mavin Recordsom. Ona sada živi I radi na dva kontineta, ne zaboravljajući svoje korene.

Tiwa  peva na engleskom i joruba jeziku, njena muzika je spoj afrobeata, R & B-a, popa i hip-hopa. Savagein doprinos nigerijskoj muzičkoj industriji doneo joj je nekoliko nagrada, a ona se bavi i dobrotvornim radom pomažući osnivanje škola u Nigeriji.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika