Džentlmen peva o telu i duši

Hrvatski kantautor The Gentleman objavio je singl "Body or soul" kojim najavljuje album "Hide and Seek"

"Body or soul" kvalitetno je urađena pesma na svim nivoima. Samom melodijom pozabavio se The Gentleman, tekstom Mrs. Dulovsky, dok je to u aranžman sjedinila Lana Janjanin, poznata hrvatska jazz pevačica.

Sama tema pesme jako je kompleksna, ali baš zbog toga izazovna za slušanje i tumačenje. The Gentlemen je to najbolje i sažeto opisao rečima: “Želja mi je ovom pjesmom promicati slobodu ljubavi te osobnu slobodu bivanja u ovome svijetu. To je ujedno i moj osobni cilj. Neki ljudi zbog svojih fizičkih „nedostataka“ bivaju nedoživljeni od strane društva ili na bilo koji način marginalizirani. Pjesma “Body or Soul” i novi videospot slave različitost koja čini naše društvo istovremeno izazovnim i prekrasnim. Prekrasnost dolazi onda kada si dopustiš vidjeti. Kalup je možda siguran, no zasigurno nije jednako živ i zanimljiv. Na kraju dana, Body or Soul, ovisi o tebi”.

Spot za pesmu radio je Dinko Šimac sa kojim je vlasnik singla "Body or soul" sarađivao i ranije. Posebnu radost pričinila im je lokacija na kojoj su snimili pesmu. Reč je o klubu "Kugla" koji je trenutno zatvoren, a za koji ih vežu velike i lepe uspomene.

Album "Hide and Seek" na kome će se naći i ova pesma biće objavljen 29. oktobra i sadržaće osam novih pesama.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika