Film „The Beatles: Get Back” u Disney produkciji

Službeni  trejler za  “TheBeatles: Get Back” je stigao!

Originalni dokumentarni film kompanije Disney+, koji je režirao Peter Jackson, stići će na Disney+ baš u vreme praznika Dana zahvalnosti. U potpunosti napravljen od nikad viđenih, restauriranih snimaka, pruža najintimniji i najiskreniji uvid u kreativni proces i odnos između Johna, Paula, Georgea i Ringa ikada snimljen. Dakle, „The Beatles: Get Back“ koji će se  emitovati tokom tri dana, 25., 26. i 27. novembra 2021. godine, isključivo na Disney+.

U režiji koju potpisuje trostruki oskarovac  Peter Jackson (trilogija „ The Lord of the Rings “, „ They Shall Not Grow Old “), „The Beatles: Get Back“ vraća publiku u vreme snimanja benda u januaru 1969. godine., koji je postao ključni trenutak u istoriji muzike. Dokumentarna serija prikazuje kreativni proces The Beatlesa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo u više od dve godine. Suočeni sa gotovo nemogućim rokom, jake prijateljske veze koje dele John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr stavljene su na probu. Dokumentarna serija sastavljena je od  skoro 60 sati neviđenih snimaka snimljenih tokom 21 dana, u režiji Michaela Lindsay-Hogga 1969. godine, i od više od 150 sati nikad objavljenih zvučnih zapisa, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka. Jackson je jedina osoba u 50 godina koja je dobila pristup ovoj riznici Beatlesa, koja je sada sjajno obnovljena. Ono što se pojavljuje je neverovatno intiman portret The Beatlesa, koji pokazuje kako su, naslonjeni leđima na zid, još uvek mogli da se oslone na svoje prijateljstvo, dobar humor i kreativni genij. Dok se planovi ruše i odnosi se ispituju, neke od najpoznatijih svetskih pesama komponovane su i izvedene. Dokumentarna serija predstavlja - po prvi put u celini - poslednji nastup grupe The Beatles uživo, nezaboravan koncert na krovu u londonskom Savile Rowu, kao i druge pesme i klasične kompozicije predstavljene na poslednja dva albuma benda,  Abbey Road i  Let It Be.

„The Beatles: Get Back“ režira Peter Jackson, a producenti su bili:  Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon, Olivia Harrison, Peter Jackson, Clare Olssen (“They Shall Not Grow Old”), Jonathan Clyde (“Eight Days a Week”), zajedno sa ljudima iz Apple Corps.  – Jeffom Jonesom (“Eight Days a Week”) i Kenom Kaminsom (“The Hobbit” trilogy) koji su bili izvršni producenti. Jabez Olssen (“Rogue One: A Star Wars Story”) bio je montažer, a muzički supervizori Giles Martin (“Rocketman”), Michael Hedges (“The Adventures of Tintin”) i Brent Burge (“The Hobbit” trilogy).

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika