Porto Morto i Fatamorgana stižu!

Portopop je nova reč koja ih objašnjava

Nakon singlova „Čekam ih“ i „Vrijeme za čilanje“, bend Porto Morto objavili su novu pesmu „Fatamorgana“ kao poslednju kojom najavljuju predstojeći album „Portopop“ koji donosi novi scenski identitet i novu fazu u njihovoj karijeri.

„S obzirom da je muzički izraz dosta čist i sadržaj pitak, otvorila nam se prilika za eksperimentalni momenat ubacivanja pjesme u pjesmu. Motivacija nam je bila dobiti mračni „industrijski“ prizvuk, a dobili smo prilično pitak pop: Portopop“, kažu iz benda dodajući da je za ovu scensku mračnu pop fantaziju „uloženo ekstremno puno energije, truda, volje i tolerancije od strane jako puno ljudi, neverovatne bande koja je uspela izvući maksimum na snimanju“.

O radnji svog spota, Porto Morto kažu: „22. stoljeće je. Svi bendovi su izumrli. Dvojica znanstvenika u svom laboratoriju kreiraju bend od DNA koji je Porto Morto ostavio 2041“.

A evo ko je sve zaslužan za sve ovo: Muzika: Hrvoje Klemančić, Roko Crnić, Matija Brajković, Tekst: Roko Crnić.  Snimano i miksovano  u studiju ŠEĆER i studiju KRAMASONIK.

Porto Morto čine: Bubanj - Matej Perić, perkusije - Marijan Uroić Norman, gitara -  Matija Brajković, saksofon - Marin Živković, trombon -  Antun Aleksa, vokal, bas, gitara, programiranje - Roko Crnić,  vokal, klavijature, programiranje - Hrvoje Klemenčić + string mašina - Leo Beslać. 

Interesantno je reći i to da suosnivač Morta, Roko Crnić, u ekipi Darka Rundeka svira bas-gitaru.

 Video, tj. scenario, režiju i montažu potpisuje Roko Crnić.

Izdavač: Jeboton

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika