Grupa Alt-J sa novim, srceparajućim hitom

Reči pesme „Get Better“ upućene su milionima ožalošćenih širom sveta

Indie grupa Alt-J objavila je drugi singl sa svog predstojećeg albuma The Dream. Pod nazivom „Get Better“, ova pesma je jedna od najemotivnijih koje ste ikad slušali a pevač Džo Newman svojim glasom i načinom pevanja to naročito pojačava. Akustična, sa dodatnim teksturama, savršena je pesma za zvučnu podlogu tmurnog jesenjeg dana.

Newman je opisao pesmu kao „uniju dve pesme“. Prva je proizašla iz improvizacije koju je otpevao svojoj partnerki Darsy još 2018. godine: „Oporavi se, moja Darsy, znam da možeš”. Druga je bila progresija akorda koju je napisao tokom izolacije kada je razmišljao o hiljadama ožalošćenih širom sveta.

„Osećao sam nervozu i napade vreline dok sam pisao „Get Better“, objasnio je Newman u izjavi za štampu. „Kontekst pandemije korona virusa dao je mojim rečima jezivu težinu i novi osećaj odgovornosti kao pisca teksta. Iako su opisani direktni događaji izmišljeni, verujem - ili se nadam - ​​da je to emocionalno najiskrenija pesma koju sam napisao."

Tekst je toliko emocionalno nabijen da se klavijaturista Gus Unger-Hamilton „slomio“ nakon što je čuo samo demo. Bio je to „veliki, veliki plač“, priznao je, „plač godine“. Štaviše, „Get Better“ je praćena briljantnim pikselizovanim videom umetnice Stefanie Grunwald. Može se sa sigurnošću reći da su se Alt-J vratili na scenu u velikom stilu.

Njihov novi album The Dream će biti objavljen 11. februara 2022. Alt-J bi trebalo da ga podrže turnejom 2022. Godine i to će verovatno biti velika godina za bend.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika