Karipsko-belgijska umetnica peva o važnim globalnim idejama

Karipsko-belgijska umetnica Charlotta Adigery i muzičar Bolis Pupul objavili su zajednički singl Blenda koji je inspirisan prošlogodišnjim globalnim dešavanjima

Album pod imenom Topical Dancer biće objavljen 4. marta sledeće godine. Osim nove pesme, na albumu će se naći još pesama zanimljivih naziva među kojima su Ceci n’est pas un clichéEsperantoMaking Sense Stop.

Pesma Blenda govori o raznim efektima koji su proistekli iz prošle godine i početka pandemije koja je uticala na sve nas. 

Komentarišući novu pesmu i predstojeći album, talentovana Charlotta je rekla: „Pomislite na kulturnu aproprijaciju, mizoginiju i rasizam, sujetu na društvenim mrežama, postkolonijalizam i političku korektnost... Ali uvek uz namig (za koji verujemo da je dobrodošao). A jezik koji koristimo? Pop kultura! Dakle, dobrodošli ste da plešete uz to! ”

Slušajući stihove ove pesme možemo da zaključimo da je za ovaj duo jako važno pevati o idejama identiteta i nacionalizma u 21. veku. Jedan od upečatljivijih stihova za nas je „Siri, možeš li mi reći gde pripadam?“

Koji se stih i deo pesme vama posebno dopada?

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika