Mostar Rock School - The School That Rocks!

Izuzetno mesto za školovanje mladih

Mostar Rock School je fabrika zvuka koja iz godine u godinu iznedri novu generaciju potkovanih talenata, mesto je razmjene i saradnje, klub profesionalnih muzičara, platforma podrške sa lepezom servisa za mlade muzičare i bendove u usponu.

Mostar Rock School je osnovana 2012. Godine i deluje u prostorijama Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru gde nudi muzičko obrazovanje za mlade kroz individualne časove na dnevnoj bazi, kao i programe kombinovanih časova i sessiona bendova koji rade na zadatim muzičkim temama. Osnivač škole je Gospodin Orhan Maslo.

Škola organizuje radionice sa gostujućim poznatim ličnostima iz muzičkog sveta, koncerte i snimanja za istaknute bendove i session formacije, predavanja na teme iz muzičke industrije, poslovanja i teorije.

Pored obrazovnog programa, Mostar Rock School je i mesto susreta i saradnje, pa tako nudi svoju infrastukturu (potpuno opremljene muzičke prostorije) za vežbanje i probe svim zainteresovanim muzičarima i bendovima iz Mostara i okoline.

Dok mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine tražeći bolju edukaciju, posao i druge stvari Mostar rock škola je u Mostar dovela učenike iz Nemačke, koji nisu hteli ništa drugo nego samo da uče u ovoj školi. ''Ono što je najbitnije: naša škola nema granica, imali smo učenika koji je doselio iz Njemačke u Mostar da bi pohađao rock školu. Iza njega su došla dva drugara samo zbog toga da uče ovdje. Kada naši mladi odlaze u Njemačku radi obrazovanja, posla i drugih stvari, mi smo uspjeli dovesti ljude iz Njemačke. Što je super, izašli smo van granica'', rekao je Boris Čović program koordinator.

Misija škole u principu se može pročitati s interneta u dve rečenice, ali Orhan Maslo, osnivač škole, kaže da misiju voli sagledati iz prisnijeg ugla. ''Naše oruđe je muzika! Mi radimo na njoj s mladim ljudima čiji zajednički interes je muzika. Ono na što je rock škola stvarno fokusirana je razvoj mladog čovjeka, to je ono što je svima nama, pa i meni vrjednije od muzike'', kaže Maslo koji smatra da bi došli do toga da se stvara dobra glazba, trebaš prvo biti dobar čovjek širokih pogleda.

Mostar Rock School programu, podršku daje Ambasada Kraljevine Norveške u BiH.

Prvi Mostar Rock School online session concert održan je u martu ove godine gde je 12 bendova nastupalo nakon više od 2 meseca priprema. 15 autorskih pesama i 16 obrada svirali su polaznici i polaznice Mostar Rock School u ovim privremenim bend formacijama.

Ovde imate priliku da čujete polaznike škole Session Band 6 kako izvode pesmu grupe Santana - Evil Eyes.

Vokal: Aria Hadžiosmanović, Bubnjevi: Zoe Maslo, Bass: Ante Prusina, Gitare: Orhan Beganović, Sebastian Fraas, Keys: Stjepan Galić.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika