Hashima predstavlja Glečere

Jazz kvartet Hashima skoro je predstavio novi muzički materijal koji prate zanimljivi vizuelni sadržaji

Beogradska grupa koju čine Srđan Mijalković, Aleksandar Hristić, Vanja Todorović i Igor Mišković. Njih četvorica su pre nekoliko dana publici predstavila svoj novi album Starry Night koji je izdat za američkog izdavača ODRADEK.

Njihov najnoviji projekat je spot za pesmu Glaciers. Spot je sniman boleks kamerom na 16mm filmskoj traci. Direktor fotografije je u ovom slučaju bio Lazar Bogdanović, dok je za režiju bio zadužen Lazar Bodroža. 

“U okruženju na granici mistike i nostalgije, u trošnim i napuštenim distopijskim prostorima, kratki film “Glečeri” kroz dramaturgiju košmara preispituje odnos autoriteta i unutrašnjih demona. “Glečeri” predstavljaju entropiju kao konačni stadijum bića pred vaskrsenje.”

Ideja za nastanak ovog benda i njegove osnovne ideje potekle su iz koncepta jednog od naših najpoznatijih pisaca, Miloša Crnjanskog. Kao značajan pisac 20. veka, Crnjanski je pokrenuo i svoj sopstveni književni pravac sumatraizam. Vodeći se tim pravcem i ova grupa teži nekim dalekim krajevima i nadi za neku bolju budućnost. 

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika