Novi početak: Izgubizmo je upravo zaPLOVIo

Oni su drugačiji i to nam se sviđa!

„Međunarodna“ grupa Izgubizmo, koju čine Novosađani, Mariborčani i Beograđani Dejan Tomić (vokal), Svetozar Mojić (gitara), Pavle Mitrović (gitara), Milenko Marilović (bas) i Nikola Mićić (bubnjevi) a oformljena je u Bijeljini, snimila je svoju prvu pesmu pod nazivom „Plovi“.

Ovaj bend, koji je ranije delovao pod imenom G. R. I. M. M. (Gorko ritmički izuzeci masovne manipulacije) i pod tom etiketom izdao jedan EP i jedan album, o promeni svog imena kaže:

„Promena imena nastala je kao odraz novog talasa ideja, stvaralaštva i nove epohe benda. Ime Izgubizmo je nastalo sasvim spontano, i predstavlja odraz naše generacije klinaca, koji se i dalje pronalaze i traže u izgubljenom svetu.“

Frontmen grupe, Dejan Tomić kaže da je tekst za svoj prvenac napisao pod uticajem govora Ive Andrića na dodeli Nobelove nagrade: „Biti čovek, rođen bez svog znanja i bez svoje volje, bačen u okean postojanja. Morati plivati. Postojati. Nositi identitet. Izdržati atmosferski pritisak svega oko sebe, sve sudare, nepredvidljive i nepredviđene postupke svoje i tuđe, koji ponajčešće nisu po meri naših snaga. A povrh svega, treba još izdržati svoju misao o svemu tome. Ukratko: biti čovek.“

Za produkciju ovog izdanja kuće Long Play je bio zadužen Studio Road, a za snimanje i produkciju odličnog spota se pobrinuo Invenio Films.

Zvuk Izgubizma je na relaciji post-punka, metala, progressiva i grungea, vokal je takav da ostavlja utisak još dugo posle slušanja i verujemo da ćemo o njima još puno toga čuti.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika