INDIREKT SHOWCASE se završava

Treći dan festivala INDIREKT izgledaće ovako:

U nedelju, 14. novembra, poslednjeg dana ovogodišnjeg INDIREKT SHOWCASE festivala, na programu će biti:
12.00 – 01.00 + INDIREKT Desk
16.00 – 17.30 Conference> Velika sala> + Vizuelna autentičnost

Učesnici: SARA VALENCI, modni dizajner i stilista (LJUBLJANA, SLOVENIJA), HANI DOMAZET, filmski režiser (ZAGREB, HRVATSKA), ALEKSANDAR MIJAILOVIĆ, dizajner i kreator + vizuelnog identiteta + INDIREKT Festivala (BEOGRAD, SRBIJA).

Moderator: MILAN STEVANOVIĆ, KLOTLJUDI.

Ulaz na konferencije je slobodan.

Muzički program

Klub Doma omladine:

- 20.00 časova
- azza & kapale, Srbija

+ „Azza i kapale je novi protagonista AZZAVERSE. Vodi se reinkarnacijom najpoznatijeg balkanskog kafanskog pevača iz budućnosti. Njegov zvuk je fuzija isečenih semplova, teških gitara i autotune vokala omotanih oko folky jezgra“.

Beogradski kantautor i vizualni manipulator Azza je promenio ime u Azza & Kapale i izbacio singl „Gej Karađorđe“. Teško je reći o kom žanru se radi, ali singl je, kažu, preteča solidnog albuma koji će izaći u bliskoj budućnosti. Do tada evo ove elektro diskfuzije i spota koji „evocira lejt najntiz nostalgiju“.


- 21 vek, Makedonija

+ „21. Vek iz Skopja predstavlja tri poznate figure sa skopske scene. Njihov zvuk je mešavina različitih uticaja, od post-punkado makedonske duboko tradicionalne muzike i ta činjenica, kombinovana sa vaskovom sposobnošću da napiše „jednostavan i strog makednsko makedonski“, makedonsko makedonski je Makedonac“.

Na hitičnoj pesmi “Užasno mi fališ”, bend 21. Vek koji čine  Vasko Atanasoski – vokal, Deni Krstev – gitara i Rade Jordanovski – bas, bivši članova grupa Bernays Propagande, ХАХАХА, FxPxOx i My Tear, pokazuje se u sasvim drugom svetlu nego što su nas navikli na prethodnim izdanjima. 21 VEK najavljuje da su “tužne melodije i ljubavni tekstovi osnova njihovog novog albuma”. Do sada su objavili dva albuma, a svirali su koncerte u Holandiji, Francuskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Mađarskoj i Češkoj.


Velika sala
21.30
+ Lenhart Tapes Orchestra, Srbija

+„Sa prašnjavim poljima, hipnozom i spokojem, u veoma posebnom i retkom izdanju - LENHART TAPES ORCHESTRA. Sofisticirani recitali i vrisci, audio propaganda, duboki folk koreni kroz azijsku hipnozu i mitologilu do elektro-brutalnog sudara strasti – rolerkoster sećanja. Biće to jedinstvena predstava narode!“

... ili, drugim rečima: „Jedan momak, 4 vokmena. Dijalozi o kozi i ovci, muslimansko pojanje, petlje, uputstva za e-bow, turbo-folk himne, časovi jezika, satanistički rituali, hevi metal gitara za početnike…“

Presing, Srbija

+ „Koncerti Presinga su mistična iskustva. On nikad nije prestao da se razvija, a vremenom je postao uverljivi live ultimatum koji se ne propušta. Nova muzička reinkarnacija Presinga je samo još jedna neozvučna transformacija izazvana saradnjom sa fantastičnim muzičarima i koautorima“

Presing je srpski alternativni rok bend iz Beograda. Osnovan 1990. godine i nazvan po defanzivi pritiska u košarci, Presing su, zajedno sa Darkvood Dubom i Kandom, Kodžom i Nebojšom, bili predstavnici tzv. NeoBeo zvuka, alternativne rok muzike zasnovane na gitari koja je bila zaštitni znak Beograda početkom 1990-ih. Presing je objavio četiri albuma, od kojih je drugi album „600 Nebo“ proglašen za album godine u Srbiji 2002. i jedan od pet najboljih evropskih albuma u poslednjih deset godina (New York Press). U 2018. godini objavili su EP „Labudov sneg“ i istoimeni video spot. Sadašnju postavu Presinga čine Zoran Radović (vokal), Vladimir Krakov (gitara), Dušan Petrović (bas gitara), Ernest Džananović (bubnjevi) i Aleksandar Jovan Krstić (flauta/saksofon).

Amerikana
23.00
- Cactus Fields, Srbija, Gornji Milanovac

+“Cactus Fields je haotičan, divlje teški pop trio koji postoji, pravi planove i nastavlja. Oni su varirajuće iskustvo, jednako zvano kao i nezvano.Njihovo elekrificirajuće prisustvo na sceni ostavlja sve svedoke potpuno utrnulim“.

Cactus Fields je alternativna eksperimentalna rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Bend je trio, čiju trenutnu postavu čine David Tadić (bas), Novak Ilić (bubanj) i Djorđe Dabić (gitara, glas). Od osnivanja, u kontinuitetu nastupaju po klubovima i festivalima u celoj zemlji. U avgustu 2019. su izdali svoj debi singl  „U glavi“.


- Gazorpazorp, Srbija

+“Gazorpazorp, izuzetno kompleksan i tačan, jedan od vodja srpske novotalasne rock scene. Glasno, bučno, teško i bez kompromisa, njihova muzika je najautentičnija vožnja u beogradskoj zori posle senzualne noći“.

Grupa Gazorpazorp je osnovana krajem 2016. godine, a naziv je dobio po izmišljenoj planeti iz američkog animiranog naučnofantastičnog sitkoma Rick i Morty. Postavu grupe čine Jasmin Rastić (gitara, vokal), Damjan Nedelkov (gitara), Miloš Đerković (bas gitara) i Nikola Bajčetić (bubanj). Oni su pre nastanka Gazorpazorpa bili aktivni u grupama Kontraudar, Černobilska deca, Wrong Way Kids i Johnnygotagun. Sveže ime na srpskoj najnovijetalasnoj sceni, koje postepeno preuzima dirigentsku palicu od starije generacije regionalnih gitarističkih bendova, ova nestašna gomila mladih je autentična koliko god to može da bude. U aprilu 2018, bend je objavio demo „EP #1“. Njihov debi album „Od vazduha i sunca“ je izašao 2020.

Gazorpazorp je grupa čiji je video za pesmu „Tango” bio u najužoj konkurenciji za eminentnu nagradu AMVA 2020 u kategoriji „Glavna Uloga”.

Predstavili smo vam ovogodišnji INDIREKT SHOWCASE festival, nadamo se da ćete se dobro provesti i svašta novo naučiti i čuti. Do sledeće godine – pozdrav!


 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika