Ozdravljivanje kreće - sad!

Pesma koja najavljuje novi, 14. po redu album ove metal grupe

Bend Korn objavili su video singl „Start The Healing” kojim najavljuju novi, četrnaesti album „Requiem“ koji izlazi 4. februara.

Režiju spota potpisuje Tim Saccenti (Depeche Mode, Run The Jewels): „Naša ideja za ovaj spot je bila da mutiramo taj aspekt DNK Korna, onoga što ih čini tako inspirativnim... Želeo sam da odvedem gledaoca na emocionalno putovanje, kao što to čini pesma, katarzičnu smrt i ponovno rođenje koje će, nadamo se, pomoći da se slušalac provede kroz lične borbe“.

Čak i bez preteranog uranjanja u tekst, "Start the Healing" je, samo sudeći po imenu, nešto sa čime se svi možemo poistovetiti nakon što smo prošli zajedničke teškoće tokom poslednjih nekoliko godina, posebno sa novom godinom pred nama i poslovičnim novim početkom.

Obožavaoci su generalno bili oduševljeni Kornovom novom pesmom, koja ima dinamiku push/pull kako bi stvorili osećaj nervozne napetosti, dok mekši vokalni pristup Johnatana Davisa pruža osećaj utehe usred naglih ritmova. „Nova pesma Korna, zemlja je koja leči“, napisala je jedna osoba na Tviteru.

Zbog efekata COVID-19 i nemogućnosti da se održavaju svirke uživo po prvi put u Kornovoj slavnoj karijeri, „Requiem“ je zamišljen u sasvim drugačijim okolnostima od većine izdanja benda. To je album rođen u vremenu i mogućnostima stvaranja bez pritiska. Podstaknut novim kreativnim procesom bez vremenskih ograničenja, Korn su bili u stanju da urade sa „Requiemom“ stvari koje nisu imali priliku već jako dugo, kao što je izdvajanje dodatnog vremena za zajedničko eksperimentisanje ili marljivo snimanje na analognu traku – procesima koji su dali novootkrivenu zvučnu dimenziju i teksturu njihovoj muzici.

Bez obzira na ovako dugu karijeru i zavidne godine članova grupe, ova pesma i ovaj spot najavljuju sasvim svež i moderan pristup metal zvuku koji još od 1993. godine neguje ovaj bend.

Uostalom, prosudite sami:

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika