Putujemo u Montrael pesmom Mayalesa i Mary May

Pesma Montrael predstavlja kolaboraciju benda Mayales i umetnice Mary May koja je inspirisala i usrećila sve one koji su na ovom projektu radili

Mayales je bend koji muziku stvara već dugi niz godina. Nakon što su u aprilu ove godine objavili album Domovina, bend pojedinačno i hronološki prikazuje spotove za singlove - kolaboracije sa drugim muzičarima. 

Ovoga puta na pesmi Montrael bend je radio sa Mary May, pevačicom izuzetnog glasa i talenta za muziku. Član benda Petar Beluhan jako je srećan zbog ove saradnje. Tim povodom je rekao “Toliko me šarmirala harizma te divne žene da sam tek po završetku albuma shvatio kako mi je preokrenula tekst sa početka pjesme. Trebalo je biti ‘Jučer sam zaspala u sebe…’. Mary je jaka i formirana umjetnica, osebujna i autentična, za nju više nema nazad…a to je danas tako rijetko. Svaka minuta druženja, suradnje s njom, ima svoju priču. Zbog toga ovu pjesmu volimo još i više."

Lepe reči o pesmi i celom projektu podelila je i Mary May koja je izjavila “Kada te pozove netko čiji album prvijenac smatraš najuzvišenijim ostvarenjem domaće pop produkcije koji prelazi granice žanra i dan danas stoji čisto i snažno na samo svom mjestu, onda ne dvojiš. Suradnja se dogodila prirodno, mogla sam biti ono što jesam, a opet sljedeći određenu sliku koju je Petar imao o samoj pjesmi, u koju sam se spremno uklopila. Još sam više dobila kroz međusobnu komunikaciju, jer smo oboje brusili iskrenost i otvorenost i mislim da smo u kratkom roku jedan drugom rekli stvari koje inače traže dulje poznanstvo. Montreal je tu kao divna uspomena na naš prvi susret, a odnos je ono što ostaje i to me jako veseli.”

Pesma je nastala u trenutnim okolnostima koje muzičarima ne omogućavaju živu komunikaciju sa publikom. Baš zbog toga bend smatra da je jako bitno na bilo koji način doći do publike, najbolje preko novog muzičkog materijala koji će slušaoce inspirisati i podsetiti da će se u jednom trenutku život vratiti u normalu - u ovom slučaju žive svirke i koncerte. 

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika