Glas Funk Shuija u Muzzik studiju

Danas smo u našem Muzzik studiju pričali i pevali sa Lukom Gorgievskim, gitaristom i pevačem makedonske grupe Funk Shui.  Ova talentovana i inspirativna grupa osvojila je našu nagradu AMVA 2020 u kategoriji FUSION VIDEO za pesmu Meteori

Grupa Funk Shui već je 11 godina na muzičkoj sceni. Počeli su u Skoplju gde i sada svi članovi benda žive i stvaraju, ali se njihova muzika pročula širom regiona. Razlog za to je ljubav i posvećenost koju kao umetnici odvajaju za svoj muzičko-kreativni proces. 

Žanr Funk Shuija ne može da se definiše tako lako, a lepota leži u tome da ne bi ni morao. Momci iz grupe želeli su da oforme svoj, jedinstveni stil koji će predstaviti neki novi zvuk po kome su danas prepoznatljivi. Zbog toga u njihovim pesmama često čujemo elemente roka, indija, popa, ali i džeza. Odrednica koju bend često koristi kada govori o žanru svoje muzike je free flow. Iako slobodan, njihov zvuk priča priču, ima smisla i lako se zakači za uvo onih koji vole i podržavaju kvalitetnu muziku. 

Bend je za sada izdao tri albuma, a njegovi članovi Luka Gorgievski, David Nikolovski, Dragi Ivanov, Mihail Namičev i Stefan Momić neprestano rade na tome da publika kroz nove stihove čuje kolika je njihova ljubav prema muzici.

U intervjuu koji ćete uskoro moći da pogledate u celosti sa Lukom iz benda razgovarali smo o inspiraciji, zvezdama padalicama, stvaranju muzike… O tome šta jeste, a šta nije ljubav i gde će kao bend sledeći put nastupiti. 

Ceo intervju uskoro će biti objavljen na našem sajtu, kao i na kanalu Muzzik TV-a! Do tada vam preporučujemo da poslušate pesmu Meteori koja je zaslužno dobila nagradu u kategoriji najboljeg FUSION videa.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika