Stigli su Neozbiljni Pesimisti sa Dabom

Lepo, gorkasto iznenadjenje je ova Balada

Antiglobal etno pank bend Neozbiljni pesimisti objavio je spot za pesmu Balada” kojim nastavlja niz singlova sa njihovog poslednjeg albuma Pametovanje iz provincije”, u izdanju promoterske kuće Long Play.

Budući da je aktuelni album izašao u jesen 2019. godine, nakon čega se ubrzo dogodila pandemija, nije imao šansu da zaživi koncertno. U skladu sa tim, spot za Baladu” zapravo predstavlja prvi pik drugog talasa promocije našeg albuma”, objašnjava frontmen Neozbiljnih pesimista Igor Olujić.

Kako je istakao, bend je pokušao da napiše ljubavnu pesmu po ugledu na svoje kolege ali smo na kraju dobili možda i najpesimističniju numeru na albumu”.

O ljubavi treba da se peva, ali imajući u vidu kakvim smo užasima okruženi, od javnog i medijskog prostora, pa do svakodnevnog života, za nju nažalost ima sve manje mesta. Sam spot to odlično prati, jer se u njemu smenjuju tabloidni naslovi u rasponu od bizarnih do zastrašujućih, kakva je uostalom i realnost koja nam se servira”, dodao je Olujić.

Prethodno su za album snimljeni spotovi za četiri singla: Kao da nema”, u kome gostuje dečiji hor Šareni vokali” iz Sombora, Sudbina (Tri tajkuna Srbija)”, Bežim iz bede”, sa Šemsom iz Brkova, i Totalna demoralizacija”.

Muziku i tekst potpisuju Igor Olujić, Boris Mišić i Dragan Tomić, u aranžmanu Igora Martinka i Igora Olujića. Spot snimali Damir Demonja, Milan Đurđević i Marko Janković, uz montažu i postprodukciju Petkomada.

Album “Pametovanje iz provincije” je dostupan na CD-u, YouTube-u i digitalnim platformama.

A stihovi, šta reći, okrenimo se oko sebe: „... A dugo mi već sviramo, i kao neku nadu nudimo, sviramo da ne poludimo, ali džaba je sve... Jer gde god da se okreneš, lavinu tuge pokreneš i bude ti prosto glupavo da pevaš nešto ljubavno.“

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika