Koji se to zvuci kriju u Knjizi olovnih uspomena?

Nakon pauze od punih 11 godina, beogradska grupa zvucima trash metala zahvaljuje se fanovima

Beogradski bend Good eye closed je posle duže pauze objavio novu muziku. Na tačno 25. godišnjicu od osnivanja, bend je izbacio pesmu The book of lead memories koja predstavlja povratak na muzičku scenu nakon duže pauze. 

Čitav projekat posvećen je fanovima, ljudima koji su kroz godine slušali taktove ove grupe i podržavali je na svakom njenom muzičkom koraku. Takođe, pesmom je upućen pozdrav svima onima koji su bili deo ovog sastava, kao i onima koji su sa njima nastupali. 

Ova numera urađena je u saradnji sa Ćurčija Milošem koji je član benda Tibia. Snimljina je na relaciji Beograd - Bergen, a u planu je još nekoliko pesama-projekata koje će biti fokusirane na kolaboraciju sa još nekim muzičarima. 

Good Eye Closed svoj muzički put počeo je 1996. godine. Iza sebe imaju dva albuma. Prvi iz 2005. godine nosi naziv kao i samo ime benda, dok se drugi objavljen 2006. godine zove Warld. Nakon toga bend objavljuje EP Heavy i od tada nastupa pauza. Tišina je prekinuta ovim ostvarenjem urađenim pod uticajem trash metala kao žanra, a koje možete poslušati na glavnim streaming platformama. 

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika