MUZZIK intervju: Koala Voice

Muzzik ekipa je bila na trodnevnom Indirekt Showcase festivalu gde smo, ili pre nastupa ili po silasku sa bine, razgovarali sa većinom bendova, pa ćemo vam, u narednim danima, predstaviti neke od njih.

Prvi na redu su, nezaboravni, Koala Voice!

Ako do sada niste čuli za ovu indie rock grupu iz Slovenije, mora da ste bili na pogrešnoj strani You Tube-a! Pre 11 godina, četvoro mladih umetnika se okupilo u želji da se što bolje izraze: Manca, Domen, Miha i Tilen, odlučili su da ne shvataju sebe, a ni život, previše ozbiljno i potpuno su se prepustili svojoj umetnosti.

Indirekt svirka

Njihov nastup na Indirektu prošao je sjajno! Publika je bila vidno oduševljena, a Veliku salu Doma omladine ispunila je neka zarazna energija.

„Veoma nam je drago da smo se vratili u Beograd! Nadam se da je publici bilo lepo, jer je nama bilo baš super! Ovo je stvarno velika bina, ali mislim da smo je lepo ’popunili’“, rekla je Manca – vokal benda.

Grupa je, inače, poznata po tome što nosi džinovsku koalu na svoje nastupe, ali mi je na bini nismo videli. Članovi benda su nam objasnili da u kombiju nije bilo dovoljno mesta, tako da koala ovog puta nije moga da pođe.

Kad smo već kod koale, zanimalo nas je zašto se ova četvoročlana postavka zove Koala Voice, i kakav je to zvuk koale? Manca se na to pitanje značajno nasmejala i otkrila nam:

„Postoji jedna knjiga, zove se ’Najmanji zoo vrt na svetu’ i u njoj se nalaze razne kratke priče. Jedna od tih priča je o koali. Tu smo pročitali da je zvuk koale zapravo kad koala ’pusti vetar’. Nama je to možda bilo malo smešno... a možda i nije. U svakom slučaju koala je ostala sa nama.“

Koala voice stvaralaštvo

Zvuk koji nam Koala Voice dostavlja je jedinstven i teško ga je ne voleti. Njihova pesma „Ker tu je vse tako lepo“ našla se u kategoriji za najbolji Indie video na našem Adria Music Video Awards takmičenju. Ova numera je očarala mnoge i želeli smo da saznamo nešto više o njoj.

„Reči refrena  vrtele su mi se u glavi godinama: ’Jer tu je sve tako lepo, tu ništa me ne boli’. Shvatili smo da to treba da čuje i publika, i da je vreme, da nakon svih ovih godina, prenesemo ovu veselu poruku. Istina je da je pesma, u svojoj finalnoj verziji, nastala tek kad smo došli u studio da je snimimo. Nastala je iz nekog lepog mesta, a spot smo snimali na jednom ranču i bilo je baš super!“, objasnila nam je Manca.

Njihova kreativnost i pozitivan vajb su ono po čemu ćete ih lako prepoznati u masi drugih umetnika. Koala Voice kaže da inspiraciju pronalaze skoro svuda! Oni kažu da svako od njih četvoro sluša drugačiju muziku i događaju im se drugačije stvari, i iz svega toga nastane inspiracija.

Planovi za budućnost

U junu ove godine, bend je objavio novi album pod imenom „Plata“ i prvo što im je u planu, jeste da što više promovišu nove pesme.

„Nadamo se da će sledećeg leta biti mnogo svirki! Voleli bismo da sviramo u celoj Evropi! Kada sviramo, istovremeno pronalazimo i nove inspiracije, za nove pesme. Te nove pesme, znače i nove albume, onda i nove koncerte i tako u krug“, objašnjavaju nam članovi grupe.  

Nadamo se da će Koala Voice češće dolaziti u Srbiju i da ćemo u 2022. godini ponovo đuskati na njihovim svirkama!

Njihova pesma „Postapokaliptični svet“ nalazi se na četvrtom mestu naše Muzzik Top 20 liste, zato pravac glasanje!

 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika