Azza i Kapale na Indirektu

Treće veče Indirekt festivala upotpunio je nastup benda Azza i Kapale koji je svojom energijom pokrenuo publiku oduševljenu stihovima talentovanih momaka

Poznati po zanimljivim i neobičnim tekstovima, preplitanju raznih melodija i žanrova, članovi benda Azza i Kapale tek prave korake po svom muzičkom putu, a već su poznati publici regiona. 

Na Indirekt showcase festivalu nastupili su treće i završno veče festivala koji je na jedinstven način spojio edukaciju i umetnike alternativne regionalne scene. Momci su u Domu omladine otpevali nekoliko svojih pesama i izazvali pozitivne reakcije svojim nastupom.

Zanimljivo je da su na scenu izašli u koloritnim kostimima, obučeni u vitezove i neobično našminkani. Frontmen benda Azza na svom stomaku imao je natpis Kafana je moja sudbina koji aludira na bendov remake istoimene pesme Tome Zdravkovića. Pored jedinstvenog vizuelnog momenta, momci su stihovima pesama među kojima su Pčelica, Daj gol, Kafana je moja sudbina zabavili posetioce festivala koji su đuskali uz njihov zvuk. 

Nakon nastupa imali smo priliku da razgovaramo sa članovima benda Azza i Kapale koji su nam otkrili da su jako zadovoljni atmosferom u salama Doma omladine. Pored toga, momci su kroz šalu istakli kako su bili skeptični povodom šminke i kostima na sceni, ali da su već na prve taktove, videvši osmehe ljudi iz publike, zaboravili na to i potpuno se prepustili nastupu.

Kako momci imaju pesme zanimljivih stihova koji su inspirisani najčešće već postojećim folk hitovima, zanimalo nas je da li kreiranje jedne pesme počinje od inspiracije koju dobijaju od melodije, reči ili nečeg trećeg. Kao pravi umetnici odgovorili su nam da inspiraciju pronalaze svuda i da nakon objavljenog albuma Poluvreme planiraju da rade na novim pesmama i promovisanju starih.

Sjajnu grafiku na svim spotovima radi frontmen Azza, a kako imaju pesme 1000 stolica i 1000000000 stolica, nas je interesovalo da li ćemo u budućnosti čuti pesmu Bilion stolica? Članovi benda su kroz smeh na ovo pitanje odgovorili potvrdno, obećavši nam da će tu pesmu snimiti u našem Muzzik studiju!

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika