U susret novom albumu punk grupe Green Day

Live izvedba za BBC, pesme ,,Basket Case” uvod je u ono što su punkeri pripremili za nas

Njihov novi album predstavljaće kolekciju najboljih nastupa ovog benda. Prvi naziv ovog sastava bio je ,,Sweet Children” i nastao je 1987. godine. Kada pričamo o diskografiji, prvi album ,,39/Smooth” izašao je 1990. godine. Iza njihove karijere stoji 214 nominacija kao i 92 pobede i priznanja za doprinos svetskoj muzičkoj sceni.

Pesma ,,Basket Case” zauzima sedmo mesto na njihovom trećem albumu ,,Dookie”. Glavni vokal Billie Joe Armstrong rekao je da ova pesma opisuje njegovu borbu sa anksioznošću. Kasnije je kod njega i dijagnostikovan panični poremećaj. On je dodao je da je jedini način da skroz ne poludi bio je pisanje o tome kako se oseća.

Ova pesma je doživela veliki uspeh, a spot za ,,Basket Case” koji je režirao Mark Kohr bio je nominovan za 9 MTV Video Music Awards kategorija. Na YouTube platformi izašao je 2009. što je 15 godina posle njegovog objavljivanja. Međutim ova činjenica nije sprečila bend da na ovoj platformi, za ovaj video spot sakupi čak 267 miliona pregleda.

Za razliku od originalnog videa, koji je inspirisan atmosferom jedne mentalne ustanove, novi video sadrži nostalgične slike članova Green Day-a.  

Autor vijesti Ognjen Stojić

Korisnici
Logovanje korisnika