100 gecs, duo šašavog imena

Prvi singl sa drugog albuma „10.000 gecs”

Ako ih do sada niste upoznali, evo prilike: 100 gecs, Laura Les i Dylan Brady, apsurdni pop duo inspirisan svime na internetu, koji je svojim prvim albumom svrstan medju najbolja izdanja te, 2019. godine. Biće vam smešno kada poreklo njihovog imena potražite na netu.

100 gecs se sada vraćaju sa novom pesmom „MeMeMe“ koja stiže sa muzičkim spotom koji otkriva Lauru Les i Dylana Bradyja kako plešu u parku.

Otkako su 2019. objavili svoj studijski debi 1000 gecs, Les i Brady su bili dosta zauzeti. Sledeće godine, izdali su remiks verziju LP-a (1000 gecs & The Tree of Clues) prepunu gostiju, producirali numeru za Rico Nasti, izbacili praznični singl i još mnogo toga. Les i Brady su trenutno na severnoameričkom delu turneje sa 10.000 gecs".

Proteklih nekoliko meseci, kaže Brady, bili su „prilično intenzivni“, aludirajući na bezbroj sati koji su on i njegova koleginica iz 100 gecs, Laura Les, proveli radeći na svom predstojećem drugom albumu, 10.000 gecs. Da bi obeležili trenutak, i sa idejom za naslovnicu ploče, otišli ​​su da se zajedno tetoviraju.

Ranije njihovo pojavljivanje uključivalo je, recimo, Bradyija koji se oblači kao Jim Kery u filmu The Mask za muzički spot ili nepoštednu upotrebu psećeg laveža na njihovom debiju iz 2019. koji je rušio konvencije. Upravo ta posvećenost bizarnom ezoterizmu učinila je 100 gecs predvodnicima hiperpopa, podžanra koji razotkriva čvrsto spojene veze mejnstrim popa.

Njihova muzika je poznata po svojoj, često haotičnoj, ali privlačnoj mešavini različitih stilova.

Umetnici označeni etiketom hiperpop obično integrišu pop i avangardni senzibilitet, oslanjajući se na elektronske ritmove, hip hop i dens muziku. Pokret je često povezan sa LGBT i onlajn zajednicama.

Pesmu Mememe podjednako je važno slušati kao i gledati spot, sve zajedno je jedno jako zabavno iskustvo.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika