Danga u fokus stavlja tekst pesme Samožderi

Oni za malo daju sve, i kroz sebe gledaju ceo svet

Alternativni rock bend Danga ovih dana objavio je lyric video za pesmu Samožderi. Ovo je njihov drugi singl kojim najavljuju debitantsko EP izdanje Prvi Rez.

Njihovo debi EP izdanje Prvi Rez snimano je pod producentskom palicom Sergeja Sokolova u studijima 3x2 u Pančevu, Down There studiju i prostorijama FDU-a u Beogradu. Za master je bio zadužen David Jovan.

Drugi singl Samožderi je tekstualno najapstraktnija pesma koja će se naći na prvencu ovog benda. Upravo iz tog razloga članovi benda napravili su lyric video koji je fokus stavio na reči kako bi se poruka pesme jasno prenela.

Snažnim pesničkim slikama, lirski subjekt slušaoca vodi na nimalo lepo introspektivno putovanje. Ovo je numera o starim greškama, sebičnosti i pohlepi koje nas nemilosrdno vuku u samoću i dosadu.

Danga je prethodno objavila singl Mozak mi se zaledio, a EP Prvi rez izlaziće u narednom periodu metodom singl-po-singl na Youtube kanalu benda Danga. Prva prilika za publiku da čuje pesme s ovog izdanja biće u beogradskom klubu Jazz Bar Centar 10. decembra, gde će Danga u akustičnoj varijanti nastupiti sa bendom Stain.

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku - pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika