Zagrevanje za Central Dance Event 2022 uz Seth-a Troxler-a, Âme live i Jimi-ja Jules-a

Zagrevanje za novogodišnji maraton Central Dance Event 2022 u petak 10. decembra u Luci Beograd predvode Seth Troxler – jedan od trenutno najprepoznatljivijih figura elektronske muzike, Frank Wiedemann – kompozitor, kreativni pokretač i jedna polovina popularnog nemačkog elektronskog sastava Âme, koji će izvesti svoj live nastup i Jimi Jules – muzičar i jedan od visoko cenjenih andergraund di-džejeva. Lokalnu podršku pružiće im Kristijan Molnar – jedan od omiljenih regionalnih di-džejeva i Dakissa – junior haus scene i pobednik ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja.

Seth Troxler umetnost di-džejinga učio je od svog očuha, a kasnije radeći za pultom u legendarnoj prodavnici ploča Melodies & Memories u Detroitu. Sredinom 2000-tih, kao tinejdžer, preselio se u Berlin i krenuo sa istraživanjem novih horizonata, nakon što je debitovao u Panorama Baru sa samo 18 godina. To je bio početak njegove di-džej karijere. Svetsku slavu stekao prepoznatljivim eklektičnim selekcijama Čikago hausa, minimal tehna i opskurnih indi numera. Od strane Resident Advisora izglasan je za najboljeg di-džeja na svetu, dok je nekoliko puta krasio naslovnice Mixmaga.

Troxler je podjednako euforičan kada pušta muziku na podijumima za igru u nekim od najboljih svetskih noćnih klubova, kao što su Circo Loco, Fabric, Panorama bar, Output, De School, Nordstern, The Lux ili Blitz,  kao i dok nastupa na najvećim festivalima, kao što su Glastonbury, Burning Man, Time Warp, Awakenings, Movement, Sonus, Sonar, Movement, Roskilde ili Sunwaves. Kao višestruki moderni umetnik radio je u muzičkim institucijama, vodio brojne izdavačke kuće i nastavio svoju solo izdavačku karijeru, uključujući i skorašnju saradnju sa The Martinez Brothers na Crosstown Rebels.

Ame je nemački elektronski sastav koji čine Kristian Beyer i Frank Wiedemann. Spojeni ljubavlju prema detroitskom tehnu i čikaškom hausu još 2003. godine ovaj tandem kreće u potpunu dominaciju na polju svetske elektronske muzičke scene. Dve godine kasnije u Berlinu, zajedno sa Dixon-om osnivaju izdavačku kuću Innervisions, jednu od najpriznatijih na elektronskoj sceni. Osim lejbla, predvode kultni Lost in A Moment serijal žurki, a vode i prodavnicu i distributersku kuću Temporary Secretary u Berlinu.

Ovaj dvojac publiku je osvojio pre 15 godina čuvenom numerom „Rej“ koja se našla u setu skoro svakog di-džeja. Âme su česti gosti najpopularnijih svetskih klubova kao što su Fabric, Berghain, Air, Trouw i mnogi drugi. Tokom skoro dve decenije rada stvorili su veoma svestran prilaz tek haus muzici. Spajanjem naočigled nespojivog, zajedno su uspeli da bez premca koketiraju i kreću se kroz kompletnu istoriju elektronske muzike, bez vezivanja za određene šablone i žanrove.

Jimi Jules stekao je diplomu Univerziteta Umetnosti u Cirihu, gde se specijalizovao za miks i produkciju. Najpre je izražavao svoje živopise emocije na trubi, a kasnije i na bas tubi, dok je zatim prešao i na vokal. Tokom studija, Jimi Jules je pokazao svoje izuzetne veštine kao live izvođač elektro benda Le Dompteur, istovremeno gradeći reputaciju oko kultnih di-džej setova u klubu Hive u Cirihu, gde je imao rezidenturu. Nakon što se preselio u Berlin, evropsku prestonicu elektronske muzike, ubrzo je dobio rezidenturu u čuvenom klubu Watergate. U međuvremenu, klupska buking agencija prepoznala je njegov talenat i uvrstila ga među svoge izvođače. Jimi Jules je nastupao po najvećim klubovima i festivalima i izdao veliki broj top 10 traka, dok je njegovo putovanje kroz mistični svet umetničke kreacije tek na početku.

Central Dance Event Warm Up žurka je uvertira u deveto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd. Lajnap novogodišnjeg maratona čini dvadeset izvođača – zvezde svetske elektronske scene: tehno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tek haus zvuka Hot Since 82, holandska zvezda Joris Vorn, balkanska ikona tehna Umek i tek haus di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef, predvodnica palestinske tehno scene Sama' Abdulhadi i Amyelle i lokalni di-džej heroji i heroine: Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Ograničen broj ulaznica za Warm up žurku za Central Dance Event 2022 mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 1390 dinara za parter i 1990 dinara za VIP galeriju.

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika