Izašao je album Išijas splitskog benda Špurijus

Splićani kroz muziku pokreću važne teme i daju jedinstvene odgovore svojim stihovima

Splitski bend Špurijus izbacio je drugi album pod nazivom Išijas. Kao i sve što sviraju, ovaj album odiše punkom i rockom, a došao je nakon prvog albuma Masovni ukus koji je objavljen pre tri godine. 

Album je snimljen studiozno i temeljno, a za to vreme bend je svoje fanove zabavljao numerama Barba je partija, Psihički nestabilna, Dobročinitelji, 4 banke.

Sada nam kao peti u nizu stiže singl Model 95 koji je predstavio novi album u celosti. Išijas sadrži 13 pesama koje govore o životu, neprilagođenosti i idealima. On priča priču o likovima koji su, iako u srednjim godinama, mislima još uvek tinejdžeri.

Svoj novi singl, ali i album, članovi Špurijusa prokomentarisali su rečima: ”Pjesma Model 95 je energična numera brzog ritma, tipična punk rock tema u kojoj je splitskom bendu u manje od dvije minute trajanja uspjelo utrpati pune četiri strofe, isto toliko mantričnih refrena te solo, a da nije retro snimke dial-up spajanja na internet, pjesma bi bila i kraća. Pjesma govori o sredovječnom pripadniku alternativne scene u raskoraku s vlastitim godinama i ambicijama, nesvjesnom protoku vremena i promjeni društvenih okolnosti, koji i dalje pokušava voditi svoj život kao da su devedesete u punom jeku, što je u suprotnosti s odlikama junaka Špurijusovog prethodnog singla 4 banke, koji se poprilično glasno žali na izazove novog vremena i vlastite zdravstvene tegobe”.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika