Čistač duše - danas premijera!

Ulaznica – dve humanitarne poruke!

Kratki debitantski film "Čistač duše", u režiji diplomirane producentkinje Lane Radošević, čiju produkciju potpisuju Prinći Production i studenti Fakulteta dramskih umetnosti, imaće svoju premijeru u Kombank dvorani 20. decembra.

Kako se navodi u saopštenju, „Čistač duše“ je meta film, atraktivna komedija koja prati vrtoglavu avanturu filmskog producenta i dramaturga u nameri da obezbede sredstva za svoj film, kada njihov put promene neplanirane okolnosti. Oni završavaju u rukama ratnog veterana i seoskog ludaka, čiji lik potpisuje Ljubomir Bandović, ubeđen da su oni reketaši.

Ostale likove tumače  Tihomir Stanić, Andrija Dujović, Nikola Stanković, Milica Majkić i Darko Ivić.

Rediteljka Lana Radošević, zajedno sa scenaristom Aleksandrom Teokarevićem, na duhovit i stilizovan način profiliše filmskog producenta danas, baveći se recepturom pravljenja dobrog filma na ovom podneblju. Oni inspiraciju crpe iz domaćeg okruženja sa protkanim elementima, koji su karakteristični za našu tradiciju, mentalitet i društvene norme.

Navode da, igrajući se sa tipizacijom, „Čistač duše“ predstavlja temeljnu studiju karaktera ljudi sa ovih prostora, sa porukom da samo iskren film može biti dobar film.

„Sve je to uvijeno u oblandu komičnog narativa, pre svega komedije karaktera i zabune, sa takoreći ‘felinijevskim’ krajem filma, što metaforiše još jednim komičnim osvrtom na stanje u Srbiji – ne zna se ko koga juri i zašto“, istakli su.

Premijera, čiju organizaciju i produkciju potpisuju studentkinje Milica Milinković i Klara Vujović, je humanitarnog karaktera u saradnji sa Fondacijom Podrži život. Projekcija će se održati u velikoj sali Kombank dvorane 20. decembra, sa početkom u 17:30h. Gosti će kartu za film moći da dobiju dokazom o dve poslate poruke na 5757.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika