Dve neobjavljene verzije pesme Davida Bowieja sada su tu

Zvuk koji čujemo pola veka kasnije

Pesma Shadow Man snimljena je još davne 1970. godine i nalazi se na izgubljenom albumu Toy koji je skoro objavljen. Sada, više od pola veka kasnije, objavljene su dve nikad pre čute verzije ova numere. Zajedno sa ostalim pesmama sa pomenutog albuma, Shadow Man jedna je od najranije snimljenih Davidovih pesama. 

Prva verzija ove pesme je Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix iz 2000. godine, opisana na Bowiejevoj stranici kao “ogoljeni miks ponovnog snimanja”, dok je druga verzija zapravo rana studijska demo verzija, snimljena u poslednjim mesecima 1970. godine.

Producent Mark Plati prokomentarisao je izlazak neobjavljenog albuma i obrada ove pesme rečima: “Dok smo snimali osnove pesme, Earl Slick je predložio da on i ja presnimimo akustične gitare na sve delove. Rekao je da je to trik Keitha Richardsa: ponekad bi te gitare bile istaknuti deo pesme, a ponekad bi bile više igrale na sferu podsvesti. Kasnije, dok je miksao, David je čuo jednu od pesama ogoljenu samo na vokal i akustične gitare; to mu je dalo ideju da bismo trebali da napravimo neke takve mikseve i da će možda jednog dana oni biti korisni”.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika