In Memoriam: Aki Rahimovski

Odlazak velikog pevača moćnog glasa

Vest koja je jutros obišla ceo region i rastužila nebrojene ljubitelje muzike glasi:
„Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski - stoji u postu koju su na svojoj FaceBook stranici objavili članovi grupe Parni Valjak, uz stihove "Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati”.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rođen je u Nišu 5. juna.1955. godine, a proslavio se kao frontmen popularne grupe Parni valjak s kojom je nastupao više od 30 godina. Nakon raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album.

Aki je od svojih najranijih dana voleo muziku pa je tako u svojoj sedmoj godini krenuo u muzičku školu pod budnim okom oca, učitelja muzike. Pohađao je časove klavira i pevanja. Sredinom sedamdesetih upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića i Juricu Pađena, a iste godine, u saradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka nalik na tada popularno Bijelo Dugme. U toj postavi, Parni Valjak su bili: Aki Rahimovski (vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.

Parni Valjak je, na prostorima bivše Jugoslavije, važio za možda najbolju koncertnu grupu, za šta je verovatno najzaslužniji bio Aki, čovek neverovatnog glasa i čudesne emotivnosti, koji je sve što otpeva umeo da iznese na takav način da je to moglo da se meri malo s kim.

Aki je iza sebe ostavio dvoje dece, od kojih je Kristijan odavno krenuo očevim stopama i očekujemo da svoju muzičku karijeru uspešno nastavi.

Aki je danas, u svojoj 67. godini, podlegao posledicama moždanog udara i ostavio svoju publiku u neverici.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika