Konačno prvi album Aleksandra Saleta Sedalara

Na albumu koji je ovih dana objavio PGP RTS, među 12 kompozicija ima onih koje su nastale i pre više od deceniju, kao i numera koje su komponovne nedavno. 

Aleksandar Sedlar je kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista sa diplomama dva fakulteta - on je i kompozitor i dirigent. Master studije komponovanja završio je u Americi. Muzički poznavaoci ga znaju kao kompozitora dela koja su izvođena od Kolarca do Berlinske filharmonije, televizijski gledaoci kao muzičara koji je svirao u mnogim šou programima, studenti kao profesora na muzičkoj akademiji u Nišu, a mlađa publika kao lidera grupe "Sale i Sedlari".  Kao gitarista, klavijaturista aranžer i producent je radio sa najvećim imenima pop scene u regionu poput Zdravka Čolića, Željka Joksimovića, Nemanje Radulovića... Komponuje muziku za film i pozorište. Pored gitare svira klavir, bas i bubanj (po sopstvenom priznanju, a ustvari se radi o više od 20 instrumenata).

"Potrajalo je malo, ali je na kraju ispalo baš kako treba. Uvek sam radio neke druge stvari, drugu muziku, brojne neke projekte a to svoje sam odlagao, stavljao na zadnje mesto. Sad sam rekao ajde konačno da izađe tih prvih 12 pesama da bih mogao da nastavim dalje. Zadovoljan sam kako je ispalo.“, kaže Sedlar.

Saradnici na studijskom albumu "Sale i sedlari" su bubnjari Peđa Milutinović i Miloš Branisavljević, gudači Miloš Petrović (koji ima i dve vrlo značajne solo deonice), Mladen Drenić i Miljana Popović, Saletov "bivši cimer iz Amerike" Kris Šel je svirao trubu u jednoj numeri, Nikola Demonja i Luka Ignjatović su svirali saksofone a ostalo je, kao multiinstrumetalista, kompozitor i aranžer - Sedlar izveo sam.

Prema njegovim rečima, ovaj autorski studijski album je pre svega iskren, jer se trudio da ostane dosledan sebi.„Kad čovek voli ono što radi onda to samo od sebe ide. Inspiraciju možete da pronađete u bilo čemu. Ja sam je našao čak u prljavim pikslama, zbog mog oca koji ih je stalno čistio.“

Dok se Sale priprema za snimanje spotova za novi alnum, podsetimo se "Prljavih piksli" izvedenih u emisiji "Tri boje zvuka" na RTS-u pre skoro pet godina:

Autor vijesti Ljubomir Radovanović

Korisnici
Logovanje korisnika