Pesma Lumineersa „Where We Are“ je priča o preživljavanju

Druga pesma sa novog albuma Brihghtside benda iz Kolorada

Inspirisana saobraćajnom nesrećom, pesma sa novog albuma „Brightside“ je generacijska alegorija o pandemiji.

Uznemirujuća sećanja na saobraćajnu nesreću i  blisku smrt, razbijeni klavir i manična govorna pošta, sve je to odigralo ulogu u komponovanju pesme „Where We Are“ sa novog albuma Lumineersa „Brightside“.

Naslovni singl albuma – objavljen u septembru – dostigao je prvo mesto na Bilbordovoj listi alternativnog roka i alternativne muzike za odrasle.

Nedavno je Wesley Shultz, suosnivač Lumineersa, vodeći vokal i koautor pesme, razmišljao o tome kako su on i Jeremiah Fraites komponovali i snimili „Where We Are“:  „Nesreća se dogodila dve godine nakon što smo Jeremiah Fraites i ja osnovali Lumineerse u Nju Džersiju. Ubrzo smo se preselili u Denver.“

Wesley Shultz je odrastao slušajući klavir-pop maestra Billyja Joela, pa čak i sada, četiri albuma i više od 15 godina karijere u The Lumineers, on navodi uticaj „pravog majstora pisanja neverovatno gustih pesama koje su takođe bile kratke". „Ideja da je Bily Joel uneo gravitaciju i dubinu u ono što je radio, iako je to bilo prerušeno u pop, naterala me da se osećam kao da mogu da sviram ovo svom četvorogodišnjem sinu, ali pesme su takođe i sofisticirane“, rekao je Shultz za USA TODAY u telefonskom intervjuu.

Ovo je jedna moćna pesma i verujemo a ćete je voleti.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika