„Chimes At Midnight“ - novi album Madrugade

Posle 14 godina pauze - novi početak

Nakon 14 godina diskografske pauze i ponovnog okupljanja, jedan od najvećih norveških i svetskih sastava, Madrugada, je objavilo svoj novi, povratnički album.

Njihov šesti album pod nazivom „Chimes At Midnight“ sadržii 12 novih pesama, a najavljuje ga singl „Call My Name“.

Kao i drugi video snimci koji su nedavno objavljeni, i ovaj je sniman u severnoj Norveškoj. To je, inače, peta numera sa povratničkog albuma koja je nagrađena zvaničnim spotom - ranije su to bile „Nobody Loves You Like I Do”, „Dreams At Midnight”, „The World Could Be Falling Down” i „Ecstasy”.

2018. Madrugada je najavila ponovno okupljanje, početkom 2019. godine odsvirali su dva koncerta u svom rodnom Oslu, nakon čega je usledila velika turneja.

Madrugada je imala pet studijskih albuma pre „Chimes At Midnight“. Pored Siverta Hoiema, sadašnja postava uključuje i osnivače Frodea Jacobsena (bas) i Jona Lauvlanda Pettersena (bubnjevi). Cato Salsa i Christer Knutsen su takođe tu kao dodatni muzičari. Bivši gitarista Robert Buras pronađen je mrtav u julu 2007.

Tokom desetogodišnje pauze u bendu koja je usledila, Sivert Hoiem je objavio brojne solo albume i išao na mnoge turneje, sam i sa svojim bendom ali sada, sa novim albumom, Madrugada ponovo zajedno kreće na turneju, ovog proleća, a znaju se datumi za Austriju, Nemačku i Švajcarsku.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika