Red Hot Chili Peppers objavili novu pesmu posle šest godina!

Prvog aprila se očekuje dvanaesti studijski album „Unlimited Love“

Grupa Red Hot Chili Peppers je najavila dvanaesti studijski album „Unlimited Love“, koji će biti objavljen 1. aprila, odličnim povratničkim singlom „Black Summer”

Bend je obnovio saradnju sa gitaristom Johnom Fruscianteom i višegodišnjim saradnikom, producentom Rickom Rubinom. Pesma „Black Summer” poseduje prepoznatljiv gitarski rif, karakterističan zvuk benda RHCP, na koji se nadovezuje introspektivan tekst.

John, Anthony, Chad i Flea su povodom nove pesme izjavili:

„Jedina namera nam je bila da se izgubimo u muzici. Proveli smo hiljade sati, usavršavajući se kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Dane, nedelje i mesece smo proveli slušajući jedni druge, slobodno komponujući, svirajući i aranžirajući. Zvuci, ritmovi, vibracije, reči i melodije – sve nas je oduševljavalo. Žudimo za tim da obasjamo planetu; da podignemo, povežemo i zbližimo ljude. Svaka od pesama na našem novom albumu „UNLIMITED LOVE“ predstavlja aspekte, koji odražavaju naš odnos prema univerzumu. To je naša životna misija. Hvala vam što nas slušate, nadamo se da ćete uživati. ROCK OUT MOTHERFUCKERS!“

„Što se mene tiče, ova ploča reflektuje ljubav i veru koju smo imali jedni prema drugima tokom snimanja albuma,“ dodao je Frusciante.

Ovaj sastav iz Los Angelesa se u svojoj gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri, pozicionirao kao jedan od najuticajnijih i najpopularnijih rokenrol sastava na svetu. Uz velikane kao što su The Rolling Stones ili U2, Red Hot Chily Peppers važi za jedan od najdugovečnijih, koncertno aktivnih sastava. Albumu „Blood Sugar Sex Magik“ (1991), „Californication“ (1999), „By The Way“ (2002) i „Stadium Arcadium“ (2006), koje je inače producirao Rubin, predstavljaju esencijalna izdanja u impresivnoj diskografiji benda.

Pesme sa predstojećeg albuma upravo su pravljene za stadione i arene a bend sa velikim nestrpljenjem očekuje početak velike svetske turneje, koja startuje početkom juna koncertima u Španiji.

Izdavač za Srbiju je MASCOM.
 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika