Vili & DeBili - No. 1 i stvarno to jeste

Odlična stvar!

Kako bi velike kuće pompezno rekle: Dallas Records proudly presents!  Vili & DeBili su nova muzička grupa koju čine Vili i Davor-Dado Gobac, sin i legendarni otac zajedno sa producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. 

Prema rečima izdavača, novi bend na hrvatskoj muzičkoj sceni nastao je u doba opšteg lockdowna i najstrožih COVID mera. Zbog toga su svih sedam pesama s prvog albuma „No. 1” snimali s maskama na licima i na propisanoj distanci.

Na ovom albumu, četiri od sedam pesama autorski potpisuje Davor Gobac, frontmen grupe Psihomodo Pop, pesmu „Psiho” napisao je njegov sin Vili, frontmen benda Donkey Hot, dok je „Poslić” obrada pjesme „Act Naturally” country legende Bucka Owensa, koju su u svom repertoaru imali i The Beatles. Aranžmane potpisuje bend, osim „Udari glavom” i „Ringišpil” gde aranžman, kao i produkciju celog albuma „No. 1”, potpisuje Skansi.

Evo kompletne „No 1.” Play liste:

1. Polako

2. Poslić

3. Preko mreže

4. Udari glavom

5. Psiho

6. Ringišpil

7. Blue Moon

U trojci o kojoj je reč, gitara i vokali su područje Dada Gobca, bas je svirao Skansi a bubnjeve i vokale odlično je odradio Gobac mlađi. Kažu da su veliku pomoć imali od The Gorana Bregovića.

„Ako mene pitate, čisti gušt”, izjavio je Skansi, dok se Davor Gobac nadovezao rekavši: „Slušajte rock’n’roll o kojem niste ni snili, za vas sviraju Vili & DeBili!”

Njegov sin Vili, u pravom je Gobac stilu, iskreno zaključio: „Bilo mi je super raditi s tatom i sa Skansijem jer ja volim svoja dva debila.”

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika