Na našem SENSE TV kanalu Cécile McLorin Salvant – Until

Prelepa pesma, još lepše otpevana

Reč je o obradi pesme „Until“ koju je originalno otpevao Sting za potrebe filma „Kate & Leopold“. U izvođenju Grammyjem ovenčane jazz pevačice Cécile McLorin Salvant, stiče se utisak kao da je pesma pisana baš za nju.

Jazz pevačica i kompozitorka Cécile McLorin Salvant, koja je 2020. godine osvojila Mac Arturovu nagradu, najavila je svoj novi album Ghost Song. To je njen debi za izdavačku kuću Nonesuch i stiže 4. marta.

„Šta ako je ljubav nestala, ljubav te je napustila i imaš emocije oko toga, i još uvek prolaziš kroz njih, i dalje se baviš duhom te ljubavi“, rekla je Salvant u izjavi. „Neke pesme su tako bolne za objavljivanje, ali ova je izašla prilično brzo. Imala sam neki gubitak poslednjih nekoliko godina: moja baka, bubnjar Lorens Leders iz mog benda, pesme su proizašle iz tih gubitaka“.

Nastavak albuma The Window iz 2018, Ghost Song, sadrži sedam originalnih pesama, pored interpretacija tuđih dela, uključujući uvodnu obradu pesme „Wuthering Heights“ Kejt Buš. „Svaka pesma na albumu je posvećena duhovima. To je drugačije od bilo čega što sam ranije radila - sve je bliže odrazu moje ličnosti kao eklektičnog kustosa", dodala je Salvant. "Prihvatam svoju čudnost!"

Ova prelepa pesma je kao stvorena da se nađe na našem SENSE TV kanalu, gledajte nas i slušajte!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika