„Unfair will make you dare" kažu Urban Insinkt

Urban Instinkt predstavlja novi singl na engleskom jeziku jednostavnog naziva „U.I.“

Hardcore grupa Urban Instinkt iz Tuzle predstavlja novi singl, pesmu "U.I.". Ovo je peti je po redu singl na engleskom jeziku koji će se naći na albumu "Bijes".

Bend Urban Instinkt pod ovim imenom postoji od 2010. godine a o sebi kažu:
„Sam bend karakteriše muzika koja se sastoji od žestokih riffova i ritmova plus mešavina hardcore i rap vokala, u kojem obiluju tekstovi vezani za psiho-socijano stanje čoveka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu, na ulici, gde većina mladih ljudi provode svoje vreme, gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na „betonu."

„Pjesma govori o borbi i ustrajnosti benda koji se usprkos mnogim poteškoćama i preprekama uspio izdići iznad svakodnevnice nefunkcionalnog društva. Društva koje pruža vrlo malo svojim građanima, a pogotovo mladim ljudima. Mi se pokušavamo okrenuti pozitivi i traženju motivacije usprkos negativnoj energiji sredine u kojoj živimo”.

„Refren pesme: „U.I. is poppin', your jaw is droppin'!" referenca je na nezanemarljiv uspjeh i ekspanziju benda na globalnoj hardcore sceni.“ – izjavili su članovi Urban Instinkta.

Muziku i aranžman pesme potpisuje Mirza Čardžić, a tekst Amer Kantaržić -Sledž i Mirza Čardžić.

Urban instinkt su: Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Amer Kanradžić Sledž (vokal), Edin Muminović (gitara), Mirza Mita Halilagić (gitara), Sead Hadžić Sejo (bubanj) i Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal).

A evo i početnih stihova pesme U.I.:

„Life is unfair

Unfair is good

Unfair will make you dare”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika