Portugal. The Man kažu: What, Me Worry?

Ljudi s Aljaske u Oregonu a muzika kalifornijski vesela

Na You Tube kanalu ove grupe, oni o sebi pišu:
„Mi smo bend sa Aljaske. Sada živimo u Portlandu i navijamo za Blazerse. Da, mi smo bend koji je uradio „Feel It Still“, mama voli tu pesmu, ali imamo i mnogo drugih.”

Grupu čine: John Baldwin Gourley, Zach Carothers, Kyle O'Quin, Jason Sechrist, Eric Howk and Zoe Manville.

Grupa je objavila dva albuma za Fearless Records, a zatim se preselila u Atlantic Records 2010. godine, sa kojom su objavili još punih šest. Njihov singl iz 2017., „Feel It Still“, osvojio je „Najbolji pop Duo/Grupni nastup“ na 60. Godišnjoj dodeli Grammy nagrada.

Muzički video za What, Me Worry?, u režiji Los Güeyes (Aaron Brown and Josué Rivas) odražava alternativne, psihodelične rok zvukove koje svi znamo i volimo.

Razmišljajući o inspiraciji pesme, Gourley je vezuje za svoja srećna sećanja iz detinjstva:

„Dok smo snimali ovaj album i visili u LA-u, ušli smo u priču s producentima numere o tome koliko nam je nedostajao smeh“.

„Poslednjih nekoliko godina bilo je tako lako zaboraviti zabavu u onome što radimo. Razgovarali smo o uspomenama iz detinjstva na koje smo se smejali svetu i sebi dok smo listali Mad Magazine.“

On je nastavio: „Propustili smo te dane i setili smo se da svi stvaramo muziku. Zato smo iskoristili to popodne da napravimo pesmu o tome.“

Singl takođe predstavlja prvo izdanje sa njihovog devetog studijskog albuma, koji bi trebalo da izađe u junu.

Nakon objavljivanja pesme, bend je podelio snimak muzičkog spota na Instagramu i napisao da je singl „pristupna tačka većim idejama i temama ploče“.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika