Orville Peck - C'mon Baby, Cry

Maskirani kauboj objavio je video za novu pesmu

Pesma C'mon Baby, Cry će se naći na Peckovom predstojećem albumu „Bronco”  koji bi trebalo da bude objavljen 8. aprila.

Uoči izdanja kompletnog albuma, Peck objavljuje pesme u delovima, a Poglavlje 1 sadrži četiri nove pesme. Pored C’mon Baby, Cry, naći ćete Daytona Sand, Outta Time i Any Turn.

Album je Peckovo prvo izdanje za veliku izdavačku kuću, Columbia u koju je  prešao iz indie izdavačke kuće SubPop. Peckov debi album Pony izašao je 2019. godine, a pratio ga je EP Show Pony.

Takođe, Peck je objavio neke obrade, uključujući i verziju queer klasika Bronski Beat - Smalltown Boy, country verziju pesme Born This Way - Lady Gaga, a udružio se sa Trixie Mattel u pesmi Jackson, koju su originalno snimili Johnny Cash i June Carter.

„Ovo je moj najstrastveniji i najautentičniji album do sada“, rekao je Peck govoreći o ploči. „Bio sam inspirisan country rockom, psihodelikom 60-ih i 70-ih, Kalifornijom, pa čak i bluegrassom.

Kombinujući umirujući ambijent shoegazea sa ikoničnim melodijama i vokalnim umećem klasične američke kantri muzike, kauboj odmetnik, Orvil Pek peva o ljubavi i gubitku iz pustih zemalja Severne Amerike. Rezultirajući zvuk je potpuno njegov - vodi slušaoca niz prašnjave pustinjske autoputeve boje ruža; kroz svet u kome istrošeni kockari, drumski psi i zaljubljeni prevaranti ulaze i izlaze iz njegovog maskiranog pogleda.

Iznenađujuća pesma, ulazi u pamćenje posle prvog slušanja.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika