OSMIJEH najavljuje Leto kada sam naučila da letim

„Osmijeh“ Tare i Bojane Vunturišević je uvod u premijeru filma

Kako javljaju iz kuće Sense Productions, izašao je spot za pesmu „Osmijeh“ koju izvode Tara i Bojana Vunturišević.

Ova pesma je obrada bezvremenog hita Draga Mlinareca, hrvatskog kantautora i objavljena je, originalno 1967. godine dok je Drago bio član grupe 220.

U spotu se pojavljuje i deo glumačke ekipe filma „Leto kad sam naučila da letim“ po romanu Jasminke Pertrović i u režiji Radivoja Raše Andrića.  Nastanak i ovog filma podržao je Filmski centar Srbije (FCS).

„Leto kada sam naučila da letim“, vedra i duhovita priča snažnih emocija, prati dvanaestogodišnju Sofiju, devojčicu pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo. U pitanju je film namenjen čitavoj porodici, pa producenti najavljuju da će „Leto“ zajedno ići da gledaju ćerke, mame i bake. Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Radivoje Raša Andrić, beogradski reditelj, režirao je i kultne filmove Munje i Kad porastem biću Kengur koje su volele i vole generacije mladih u regionu i koji su verovatno najcitiraniji domaći filmovi u svakodnevnom govoru sa čitavim rečenicama koje su ušle u sleng.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika