Bend Glacier Veins objavio je novu pesmu „Embers“

Prva pesma sa novog albuma portlandskog benda

Tekst pisao: Marko Kuzmanović

Kao prvu pesmu sa novog albuma „Lunar Reflection“, koji izlazi 11. marta, bend Glacier Veins objavio je ,,Embers“. Ova pesma ne posustaje za njihovim drugim stvarima u reprezentovanju muzičkog mikro-žanra koji je započeo britanski muzičar David Russo 2014. godine. Žanr se naziva „dreampunk“ i nastaje kombinovanjem tehnika elektronske muzike (tehno, dubstep, jungle, electro). Kratko bismo ovaj muzički mikro-žanr mogli nazvati „emo“ muzika.

Glacier Veins je dreampunk bend, koji je karijeru započeo 2020. godine u Portlandu. Članovi benda su Malia Endres (pevačica i gitaristkinja), Kyle Woodrow (bas gitarista), Jason Espinoza (gitarista) i Jesse Beirwagen (bubnjar).

Tekst pesme napisala je pevačica benda tokom velikih požara u američkoj državi Oregon. U saopštenju za javnost objasnila je da je pesma nastala u traženju simbolike ovih požara i pokušaju da se izbalansira strah koji je vladao nad stanovništvom Oregona.

Požari su inspirisali čitav album, reprezentujući moć, kreativnost i želju za pozitivnim promenama u svetu. Album će biti objavljen u izdanju Equal Vision Records-a, a bend će ga proslaviti kretanjem na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.  

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika