Big Thief - Red Moon

Indie country pesma koju ćete voleti

Big Thief je američki indie rock band sa country korenima i sedištem u Bruklinu, Njujork, SAD. Njegovi članovi su Adrianne Lenker (gitara, vokal), Buck Meek (gitara, prateći vokal), Maks Oleartchik (bas) i James Krivchenia (bubnjevi). Sva četiri člana pohađala su muzički koledž Berklee, ali su formirali grupu tek nakon što je svaki diplomirao.

Njihova dva poslednja albuma bila su više nego uspešna: U.F.O.F. bio je nominovan za najbolji alternativni muzički album na 62. Godišnjoj dodeli Grammy nagrada, a pesma „Not“, bila je nominovana za najbolju rock pesmu i najbolje rock izvođenje. Peti studijski album benda, Dragon New Warm Mountain I Believe in You, biće objavljen je ovog meseca.

Video, u kome se vidi kako Big Thief nastupa zajedno sa Matom Davidsonom iz benda Twain on Fiddle, snimio je Noah, brat vokala Adrianne Lenker, u kućnom studiju Scotta McMickena u Tuskonu u Arizoni. Bila je to jedna od četiri lokacije na kojima je bend snimao novi album.

NME je napisao: „Postoji određena opuštenost koja dobro pristaje Big Thief-u u celoj ploči. Oni koji su u potrazi za čvrsto povezanim albumom ispletenim oko jednog koncepta verovatno su došli na pogrešno mesto”.

Bend bi trebalo da objavi ploču na turneji po Velikoj Britaniji koja počinje ovog meseca. Termini počinju u Mančesteru 24. februara, završavajući se sa četiri noći u londonskom Shepherd's Bush Empireu, od kojih su prve tri već rasprodate.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika