Plan B predstavlja: Dejan Cukić - Ti si moj brat

Fondacija Plan B objavila novu pesmu na temu prijateljstva u okviru predstojećeg albuma

Dejan Cukić, beogradski kantautor, rock pevač, rock novinar i vrsni prevodilac, predstavio je svoju novu pesmu i spot Ti si moj brat”.

Kao i brojne njegove kolege, regionalno poznati pevači i autori i Dejan se rado odazvao pozivu Zorana Konevića, idejnog tvorca i osnivača Fondacije PLAN B za koju je napisao pesmu Ti si moj brat”. Muziku su uradili Zoran Konević i Shridhar Solanki, dok se za aranžman pobrinuo Vojislav Aralica.

Inicijativu Plan B stvorili su muzičari za muzičare. Jaka, globalna zajednica profesionalnih muzičara prepoznala je da niko ne može bolje pomoći potrebama zajednice od nje same.

Plan B se oslanja na donacije i doprinose obožavalaca, korporacija i drugih kako bi postigla svoje ciljeve.

„Velika mi je čast što sam dobio priliku da učestvujem u tako vrednom i izuzetnom poduhvatu kakav je stvaranje Fondacije PLAN B. Noviji događaji pokazali su nam da šira javnost nema puno razumevanja za probleme muzičara u nevolji, ali teške životne situacije i tragedije dešavaju se i onima koji obično šire radost i veselje. Posebno mi je drago što me je rad na pesmi ‘Ti si moj brat’ ponovo povezao sa starim saradnikom, Zoranom Konevićem, a inspiracija za tekst koji sam pisao na njegovu muziku, ujedno je nekako bila i pokretačka iskra čitavog projekta – zdravstveni problemi zajedničkog prijatelja, nekada bubnjara grupe Bulevar, Predraga Bate Jakovljevića. Sa tako snažnim motivima, nismo smeli da ‘promašimo'”, objasnio je Dejan Cukić.

Povratak na regionalnu scenu Dejan Cukić je uz svoj Spori Ritam bend obeležio 2019. godine s novim studijskim izdanjem „Ulica bez brojeva” i kompilacijom „Greatest Hits Collection”. 

Pesma Ti si moj brat” četvrti je službeni singl s nadolazećeg albuma PLAN B” čiji se izlazak planira krajem aprila u izdanju Croatia Records i Tesla Music. Prethodili su mu Zrno čarolije” Zvonimira Đukića Đuleta, Zagledan” Dragog Jelića i Vjetar” Maye Sar.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika