Paul the Walrus - Breathe

Indie/pop projekat mladog zagrebačkog pevača Borne Mijolovića

Paul The Valrus je indie/pop bend sa sedištem u Zagrebu, Hrvatska i projekat je mladog pevača Borne Mijolovića koji je pesmu „Breathe” napisao, snimio i producirao.

Sa Paulom The Walrusom na živim svirkama učestvuju i Miro Kadijević (gitara), Martin Trgovec-Greif (bubnjevi) i Antonelo Vukić (bas) a u ovoj pesmi bendu su se pridružile gostujuće muzičarke Tea Režek, Anja Salihagić, Sara Carević, Iva Hrestek i Martina Burulić kao prateći glasovi.

Pesma „Breathe” odsvirana je većinom na akustičnim instrumentima poput klavira, akustičnih gitara i orkestra.

Video spot potpisuju diplomirane dizajnerke Mirta Filipović i Dora Doko. Snimanje se odvijalo u Londonu s engleskim glumcem Scottom Mckenzijem koji je radio u londonskim pozorištima Soho i The Arcola  i pojavljivao se u nekoliko engleskih filmova.

„Ovo je stvarno bio veliki produkcijski pothvat jer smo svu opremu u Londonu morali da iznajmimo i imali smo vremena i novaca za samo jedan dan snimanja. Na svu sreću uspeli smo sve organizirati i bio je užitak raditi sa Scottom.” kaže Borna.

Do sada Paul the Walrus iza sebe ima već dva EP-a, nastupe na najvećim hrvatskim festivalima poput INmusica i Ferragosto Jama, a takođe, uz svoj album koji će uskoro stići, planiraju evropsku turneju.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika