Hrvatski band Rodeo ima novi singl - Eugene

Indie rock sa malo dream popa, amerikane i shoegazea u odličnom spotu

„Eugene” je novi singl hrvatskog indie-rock benda Rodeo. Oni su nam predstavili svoj četvrti singl i njemu pripadajući videospot, u kome im je gost pevač Patrik Lovrek. Pesma je smeštena usred prave bioskopske priče o dve suprotnosti koje se sukobljavaju i upotpunjena bogatom simbolikom spota. Ovo je uvod u budući album koji se očekuje uskoro.

Novi singl je posljednji deo trilogije o maski koja je pokrenula radnju u spotu „Imperator” i oslobodila sanjare u „No cigar”.

„Eugene, koga glumi gostujući pevač Patrik Lovrek, u spotu je predstavljen usred svog destruktivnog pohoda, a u tome mu se suprotstavlja Romana Pavliša kao Ro. Svako stablo veće od uobičajenog njemu postaje prijetnja, a prijetnju se siječe u korijenu. Ona se ruši kako ne bi postala prevelika za oštricu njegove sjekire. Njegov strah je destruktivan, poguban za zbroj i opasan za njegov pohod”, objašnjavaju priču u spotu članovi grupe Rodeo.

Spot je režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), scenario su radili on i članovi grupe Rodeo zajedno a za kameru i svetlo bila je zadužena Melanie Krog.

U ovoj pesmi učestvovali su Romana Pavliša (glas), Patrik Lovrek (glas),Dejan Halusek (bass/gitara) Marko Kuhar (bubnjevi) i Luka Osrečak (gitara).

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika