Irish Stew of Sindidun - Povratak na binu nakon 2 godine pauze

Bend Irish Stew of Sindidun nakon dve godine pauze konačno nastavlja sa koncertnim aktivnostima

Povratnički koncert desiće se na mestu dobro poznatom beogradskoj publici, u Centru za kulturu “Božidarac”, u subotu, 19. marta od 20h.

Nakon velikog koncerta u Amerikani Doma omladine Beograda krajem 2019. godine i turneje po gradovima širom Srbije kojom su obeležavali 15 godina karijere, pred sam put na festival u Nemačku zaustavila ih je pandemija.

Uhvatili smo zalet i odsvirali nekoliko odličnih koncerata pre dve godine ali smo nesrećno zaustavljeni kao i mnoge kolege na sceni. Nismo želeli u međuvremenu da pokušavamo da se uklapamo u nešto što ni za nas ni za našu publiku nije normalno, zatvorili smo se u studio i radili na novim pesmama“ kažu članovi benda i dodaju: „Nadamo se da sad napokon postoje svi uslovi da nastavimo po starom i sviramo koncerte onako kako dolikuje”.

Koncerti ovog sastava su već tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu poseduje širok spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

Uželeli smo se energije koju delimo sa ljudima, to može jedino uživo. Uželeli smo se i svojih pesama koje toliko dugo nismo svirali da sad imamo utisak kao da su nove. Jedva čekamo da se popnemo na binu”, poručuje Irish Stew.

Kao podrška će natupiti bend Loch Whiskey, interesantan beogradski sastav koji svojim akustičnim pristupom predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje tradicionalnog irskog folk repertoara.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska) i kafeu “Božidarac” po ceni od 500 dinara.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika